HEKTOLITER

Drugi hektoliter k srečnemu Pavlu

Objavljeno 06. julij 2017 10.45 | Posodobljeno 06. julij 2017 10.45 | Piše: Špela Ankele

Neverjetno, a resnično, tudi letos je pijača odpotovala do upokojenca iz Nakla.

Upokojenec Pavel Oblak je več kot zadovoljen. Foto: Špela Ankele

NAKLO – Letošnji drugi hektoliter, ki ga bralcem Slovenskih novic tudi letos poleti podarja Dana z Mirne na Dolenjskem, smo včeraj dostavili v osrčje Gorenjske. V občini Naklo je hektoliter osvežilnih pijač znova odšel v roke Pavla Oblaka. Znova smo zapisali zato, ker je k srečnemu upokojencu Danin hektoliter odpotoval že lani!


»Tudi tokrat bomo naredili piknik. Ne enega, ampak dva, kajti dva vnuka imata sredi meseca rojstni dan,« sta o tem, da bo šla tudi letošnja nagrada zelo hitro v promet, povedala zakonca Pavel in Fani Oblak. Ponosni stari starši so dodali, da imajo poleg Tare, ki bo kmalu dopolnila okroglih deset let, in Urha, ki se mu čez nekaj dni obeta sedem svečk na torti, še približno toliko stara vnučka Marka in Vala.
Tako tudi ne preseneti, ko povesta, da sta med tistimi (mladostnimi) upokojenci, ki so zaposleni od jutra do večera. »Ker so ta mladi zaposleni, zelo rada pomagava in vnučke pobereva v šoli oziroma vrtcu. Pomagava, kjer le lahko,« pove Fani Oblak.


Misel o tem, kako potekajo njuni dnevi, nato podaljša Pavlov glas: »Zelo rada tudi hodiva v hribe in kolesariva. Vsak četrtek se z upokojenci iz Nakla odpraviva na kolesarski izlet. To so sicer krajše ture, dolge do 40 kilometrov. Ravno jutri nas čaka eden od letošnjih daljših izletov, saj bomo odkolesarili do Bleda. Opravili bomo kakšnih 50 kilometrov, morda še več, saj bomo kolesarili po stranskih in manj prometnih cestah, do jezera pa bomo prispeli prek Ribnega.«


Medtem ko sedimo na klopci pod drevesom, ne moremo, da ne bi pohvalili urejenega vrta – zelenica je pokošena, po robovih pa se stiskajo gredice z rožami in grmovnicami. »Tudi Triglav imamo,« se nasmehne Pavle Oblak in pokaže na večjo, z markacijami okrašeno skalo, vrh katere se leskeče miniaturni Aljažev stolp.
»Vrt je domena moje žene. Zelo je natančna in spretna, saj obvlada mnogo stvari – kleklja, kvačka in kar je še takega,« ženo, ki je v kranjski Savi delala kot tehnična risarka, ljubeče pohvali srečni sogovornik, svojčas zaposlen kot voznik v Cestnem podjetju Kranj. 

Deli s prijatelji