POSLI

Droga izvaža hrano podnajemniku

Objavljeno 04. marec 2012 15.22 | Posodobljeno 04. marec 2012 15.23 | Piše: I. D. M.

Matična slovenska Droga je tedaj kot največja svetovna sila s čezoceankami tovorila na tone in tone kokte in jupija.

»Od Vardarja pa do Triglava ... « je nekoč v mini krilu prepevala diva folka Lepa Brena. Danes je pesem že skoraj pozabljena, popolnoma drugače pa se godi makedonski podružnici Droge Kolinske s sedežem na bregu reke Vardar v Skopju. Dokler je bil njen šef srbski poslovnež z izkušnjami uličnega muzikanta iz Amerike Slobodan Vučičević, je skopska podružnica čez veliko lužo izvažala predvsem kavo in žvečilke. Matična slovenska Droga je tedaj kot največja svetovna sila s čezoceankami tovorila na tone in tone kokte in jupija. Odkar je podjetje prevzel hrvaški tajkun Emil Tedeschi, se je spremenila struktura izvoza, z njo pa tudi kupci.

Otroško hrano podnajemniku

Vučičević je posloval s firmami, kot so A. B. Company of Wisconsin, Sunny International, World Confections in Grand Prix Trading Corp. O spremembah priča tudi čezoceanski račun z datumom 24. januar 2011. Prek egiptovske luke Bur Said je proti ZDA odplul tovor s skoraj petimi tonami otroške hrane in mineralne vode. Dobavitelj: Droga Kolinska, Ljubljana, kupec: Alexander Yushko.

Američan ukrajinskega rodu ni znan v poslovnem svetu, ob njegovem imenu je zapisan naslov 2955 Shell Road, apartma 6, Brooklyn, NY. Imena Yushko ni niti v zemljiški knjigi, kar pomeni, da Droga pod šefom Tedeschijem izvaža otroško hrano newyorškemu podnajemniku. Ob proizvodnji in trgovini multivitaminskih živil je pomemben del matične Atlantic Grupe tudi tovarna otroške hrane Vivera.

Deli s prijatelji