NA KOŽO

Drobtine in zverine

Objavljeno 30. december 2013 23.15 | Posodobljeno 30. december 2013 23.15 | Piše: Dušan Malovrh

Alenu, ki je zbolel za rakom, so huligani poslali posebno novoletno voščilnico.

Dušan Malovrh.

Ne bodi no tako črnogled, mi je pred dnevi dejal kolega, ko sem nekaj bentil in dlakocepil. Mi je dal misliti, ozrl sem se nazaj v to leto 2013 – še nekaj minut in bo minilo, bo minulo – in kaj sem ugotovil v arhivu? Ja, res sem v glavnem jamral in šimfal. Ampak le kako naj ne bi? Povsod štala, država prezadolžena, družba prepolovljena, negativci razturajo na igrišču, sodniki pa jim ne piskajo favlov in kazenskih strelov, kaj šele da bi jim kazali rdeče kartone ... Malim so črne gradnje rušili, velikim bi jih najraje še dozidali, male so v bankah nacionalizirali, velike so reševali ... Naj prvi vrže kamen, kdor meni, da ni bilo črno(gledo). Leto dvojnih meril.

Ampak, čisto za konec sem se poskušal pozitivno naravnati. Čeprav me je čakala služba do zadnjega. Kot je rekel v novoletni poslanici gospod predsednik, lahko srečo, radost in vznesenost najdemo tudi zgolj v drobtinicah, ne le v vsej pogači. Glede na to, da bo Slovenija tudi naslednje leto ob Cipru edina država z evrom še vedno v recesiji, ga razumem. In se že veselim vsaj drobtinic. Tudi v naslednjem letu. Zobal jih bom z največjo radostjo in vznesenostjo.

Tako pozitivno naravnan sem v pasaži za Bežigradom spustil v jogurtni lonček dva ne najlažja kovanca mlademu beraču, ki je klečal in predse molil podobico deklice. Anne Marie. Nisem se spraševal, ali je kdo res pomoči potreben ali me le nateguje v imenu svojega sužnjelastnika, ki nekje v prikolici, če ne Holiday Innu, prešteva cekine, preden se beraška opereta vrne domov na Poljsko, v Romunijo ali Bolgarijo.

Tudi v grosupeljski drevored sem šel poln pozitivnih misli, se pogret z dobrodelno pijačko. Tam so zbirali na zdravje in za račun 11-letnega Alena, ki je zbolel za rakom in živi sam z mamico. Zbrali so 632,50 evra, potem pa je deset pijanih kretenov prekinilo koncert za nesrečnega fanta. Polivali so in razbijali – 3000 evrov. Ne, niso sesuvali Romi, kot so takoj natvezili zlobni jeziki. Alenu so posebno novoletno voščilnico poslali pravi, slovenski huligani.

Kljub vsemu: enega srečnega pa zdravega voščim. In ne glejte tako črno.

Deli s prijatelji