MOČAN VETROLOM

Drevesa padala na avtomobile, enega ujelo kar med vožnjo

Objavljeno 20. april 2017 09.57 | Posodobljeno 20. april 2017 09.57 | Piše: Mo. S.

V več krajih po državi so imeli težave s padajočimi drevesi in drogovi ter z odkrivanjem streh.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Napovedani močan veter je v sredo popoldne, zvečer in tudi ponoči povzročil kar nekaj težav, največ v severni polovici Slovenije, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Že popoldne je v Sv. Juriju na območju Rogatca veter odkril streho na gospodarskem poslopju. Posredovali so gasilci PGD Donačka gora, ki so prekrili približno deset kvadratnih metrov kritine.

V Spodnji Ščavnici se je drevo podrlo na cestišče, odstranili so ga gasilci PGD Spodnja Ščavnica.

Pri podjetju Arcont sta se ob 17.29 odlomili dve večji veji od drevesa in padli na dve osebni vozili ter ju poškodovali. Gasilci PGD Gornja Radgona so veji odstranili.

Ob 17.34 je v naselju Vodole na območju Maribora drevo padlo na cesto. Posredovali so gasilci PGD Malečnik.

Ob 19.11 je na Cesti Jaka Platiše v Kranju veter odkril del strehe na objektu. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so streho pokrili.

Ob 19.12 se je v Hotizi pri mejnem prehodu podrlo drevo. Gasilci PGD Hotiza so drevo in veje odstranili.

V naselju Zbigovci v občini Gornja Radgona je močan veter delno razkril streho starejše stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Zbigovci in prekrili 80 kvadratnih metrov strehe.

Tri drevesa so se zaradi vetra podrla na Partizanski cesti v Kranju, na stavbi Mercatorja v Tržiču pa je veter odkril del aluminijaste strehe.

Pretrgalo električne žice, drog na vozeče osebno vozilo

Ob 20.02 je v vikendu v naselju Bogojina sunek vetra podrl električni drog in pretrgal električne žice. Iskrenje je zanetilo sleme objekta. Posredovali so gasilci PGD Bogojina in Moravske Toplice, ki so pogasili manjši požar. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Tešanovci in Filovci. Delavci Elektra Maribor bodo sanirali nastalo škodo na električnem vodniku.

Skala v vrata

Ob 21.40 je v Naselju za Savo, občina Hrastnik, z brežine padel večji kamen in razbil steklo na balkonskih vratih stanovanjske hiše. Gasilci PGD Hrastnik mesto so odstranili kamen ter očistili steklovino. Na kraju je bila prisotna policija.

 
  

V naselju Podgorje je veter podrl drevo na cestišče, podobno pa se je zgodilo tudi na območju Središč ob Dravi in Radovljice.

Ob 21.57 se je v Dankovcih, občina Puconci, zaradi močnega vetra podrl telefonski drog na vozeče osebno vozilo in ga poškodoval. Drog so odstranili gasilci iz PGD Dankovci, ki so s cestišča odstranili razbito avtomobilsko steklo. Delavci Telekoma bodo zamenjali podrti drog.

Drog električne napeljave je padel na lokalno cesto Turje–Gore v občini Hrastnik in tako brez elektrike pustil prebivalce na območju Turja in Gor. Delavci elektro službe so napako odpravili.

Odtrgalo transparent

Zvečer je v naselju Stara Fužina v občini Bohinj veter odkril strehi na dveh stanovanjskih objektih. Posredovali gasilci PGD Stara Fužina, ki so strehi pokrili z rezervno kritino.

Drevesa so odstranjevali tudi v Celju in Spodnji Hajdini.

Na Cesti Staneta Žagarja v Kranju pa je veter odtrgal reklamni transparent. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so ga odstranili.

Deli s prijatelji