NEVŠEČNOSTI

Drevesa padala kot za stavo, na tisoče Slovencev ostalo v temi

Objavljeno 31. januar 2014 08.38 | Posodobljeno 31. januar 2014 08.40 | Piše: A. K.

Sneg je v zadnjih 12 urah po državi povzročil veliko nevšečnosti.

LJUBLJANA – V četrtek je sneg po državi povzročal številne nevšečnosti. Zvečer so imeli namreč gasilci polne roke dela s podrtimi drevesi, prebivalci pa so ponekod ostali brez elektrike.

Ob 21.30 se je na cesto Postojna–Pivka v naselju Prestranek podrlo drevo, uro pozneje pa se je na cesto Prestranek–Pivka pri tovarni Javor odlomila veja. Ob 5. uri se je pod težo snega podrlo drevo na Pivški ulici v Postojni.

Nekaj minut pred 2. uro je na območju vasi Avče zaradi žledu padlo več dreves. Gasilci PGD Avče so pomagali cestnemu podjetju pri odstranjevanju polomljenih dreves. Ob 1.40 je podrto drevo zaprlo cesto med Podnanosom in Razdrtim v občini Vipava.

Ob 4.40 je na poti iz Bača pod težo snega padlo več dreves, promet je onemogočen. Ob 5.20 je na cesti Semič–Jugorje pri odcepu za Maline podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja so drevo razžagali in odstranili. Ob 5. uri se je na cesto Pristova–Črnova v občini Dobrna zaradi snega podrlo drevo, to pa so odstranili gasilci.

Ostali brez elektrike

V četrtek okoli 21. ure je prišlo do izpada električne energije v vaseh Šembije, Podstenje, Podtabor, Podstenjšek, Gabrje (farma), Mereče in Žaga.

V zgodnjih jutranjih urah je prišlo do izpada elektrike tudi na območju Slovenske Bistrice. Brez napajanja je ostalo 2013 odjemalcev. Brez elektrike je na področju Skok in Dravskega Dvora ostalo 1250 odjemalcev, na območju Lovrenca na Pohorju pa 1082 odjemalcev.

Imate kakšno fotografijo za nas? Pišite nam!

Deli s prijatelji