TELEKOM

Dremelj: Komisija obtožuje brez dokazov

Objavljeno 29. avgust 2012 21.01 | Posodobljeno 29. avgust 2012 21.00 | Piše: Mo. S., STA

»Vse so gladko ignorirali, ker si, kot se zdi, lahko privoščijo obtoževati brez argumentov,« pravi nekdanji prvi mož Telekoma.

Bojan Dremelj.

LJUBLJANA – V Telekomu Slovenije so spomnili, da so v zvezi s posli nekdanje uprave, ki jih je protikorupcijska komisija označila za koruptivne, že vložili tožbe proti upravi družbe prejšnjega mandata. Tožbe so bile vložene junija v okvirnih zneskih 48 milijonov evrov v zadevi Ipko.net in sedem milijonov evrov v zadevi Najdi.si.

Kot so sporočili iz Telekoma, je bilo na skupščini delničarjev družbe 21. junija letos na dnevnem redu tudi poročilo odvetniške hiše Ilič, ki so jo delničarji na predhodni marčni skupščini pooblastili za pregled poročila revizorja. »Iz poročila odvetniške hiše je razvidno, da so bili ugotovljeni razlogi za vložitev tožb proti nekdanji upravi. »Vložitev tožb je na skupščini potrdil posebni zastopnik, ki ga je imenovala skupščina,« še poudarjajo v Telekomu.

Komisija za preprečevanje korupcije je danes predstavila mnenje, da je nekdanja uprava Telekoma Slovenije pod vodstvom Bojana Dremlja pri prodaji in nakupu deležev v kosovski družbi Ipko.net in izdaji poroštva za obveznosti Najdi.si ravnala koruptivno.

Dremelj: Obtožujejo brez dokazov

Protikorupcijska komisija – kot kaže – ne potrebuje nobenega dokaza, da nekoga obtoži, poudarja Dremelj. »V svojih ugotovitvah ne predloži nobenega dokaza, enostavno slepo sledi ugotovitvam Deloittove revizije, ki smo jo zelo natančno in z argumenti zavrnili, poleg tega pa je še protizakonita,« pravi nekdanji prvi mož Telekoma.

Dremelj izpostavlja tudi, da protikorupcijska komisija v svojih ugotovitvah podaja ugibanja, kot na primer, da so »mogoče podkupili kakšnega uradnika«. Spodobilo bi se, da se navede, kdo in koga, pravi. Nekdanji prvi mož Telekoma poudarja, da je nekdanje vodstvo odgovorilo na vse navedbe v osnutku, ki mu ga je posredovala protikorupcijska komisija, in predložilo vrsto dokazov. »Vse so gladko ignorirali, ker si, kot se zdi, lahko privoščijo obtoževati brez argumentov,« pravi Dremelj.

Dodaja še, da bodo člani nekdanjega vodstva v nadaljnjih korakih z lahkoto dokazali, da so ravnali skrbno, gospodarno in v korist Telekoma.

Deli s prijatelji