IZRAZITEJŠE NEVIHTE

Drastična ohladitev pred nami, močni nalivi lahko prinesejo točo

Objavljeno 12. junij 2014 12.42 | Posodobljeno 12. junij 2014 12.50 | Piše: A. L.

Čez noč bodo temperature upadle tudi na 14 stopinj Celzija.

Vozilo je obtičalo v vodi (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Mogoča je tudi toča, za prihodnje dni, ko se bo postopoma ohladilo, napoveduje dežurni vremenoslovec v Agenciji RS za okolje Andrej Velkavrh. Opozarja, da bodo nevihte: »Mogoče so kratkotrajne nevihte z močnimi nalivi.« Poleti, kadar so malo izrazitejše nevihte, je vedno tudi nevarnost toče.

Preberite več o vremenuimage.

Sicer pa se bo v prihodnjih postopno ohladilo. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, kakšna pa bo lahko tudi prej. Nadaljevale se bodo v noč na soboto. V soboto bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Verjetnejše bodo v severni Sloveniji. Še nekoliko hladneje bo. V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo.

V nedeljo bo čez dan okoli 21 stopinj, do srede pa bo podobno: »Odvisno od vremena, kakor kje. Čez dan bo podobno. Ponoči pa, če je bilo danes v

Velika toplotna obremenitev

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje bo v četrtek po nižinah še velika toplotna obremenitev.

Ljubljani 18, bodo nočne temperature okoli 14 stopinj.« V drugi polovici tedna bodo šle temperature počasi ponovno navzgor. A novega vročinskega vala, tako dežurni prognostik, za zdaj še ne vidijo.

 

Deli s prijatelji