KAZENSKE OVADBE

Dragonja: en brat prodajal Telekom, drugi zaradi njega ovaden

Objavljeno 07. avgust 2015 10.42 | Posodobljeno 07. avgust 2015 10.56 | Piše: T. L:

Neuradno naj bi bil zaradi spornih poslov Telekoma Slovenije na Kosovu v času Dremljeve uprave ovaden brat Metoda Dragonje, Ciril Dragonja.

Metod Dragonja.

LJUBLJANA – Medtem ko je bil državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja do vratu vpleten v (neuspešno) prodajo Telekoma Slovenije, pa naj bi si njegov brat Ciril Dragonja na račun Telekoma Slovenije prislužil ovadboimage. Po neuradnih informacijah Pop TV so namreč Dragonjo ovadili kriminalisti skupaj s še trojico vodilnih v Telekomu Slovenije in Factor banki. Sporni posli so povezani z razpisom za koncesijo mobilnega operaterja na Kosovu. Factor banko je sicer guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec leta 2013 poslal v nadzorovano likvidacijo.

Kriminalisti naj bi zdaj tako ovadili nekdanja predsednika in podpredsednika uprave Telekoma Slovenije Bojana Dremlja in Dušana Mitiča zaradi zlorabe položaja ter še nekdanjega predsednika uprave Factor banke Borisa Pesjaka in nekdanjega člana uprave omenjene banke Cirila Dragonjo zaradi pomoči pri zlorabi položaja. V nepošteni igri naj bi bilo 20 milijonov evrov, za kolikor naj bi bili ovadeni oškodovali nacionalnega operaterja, od tega naj bi Factor banki pripadlo za sedem (7) milijonov evrov nepošteno pridobljene premoženjske koristi. 

Dremelj neuradnih informacij o ovadbi ni želel komentirati. 

Velika akcija v 2013 in odškodninska tožba 

Zoper vodilne, ki so jih kriminalisti obiskali že leta 2013, so na podlagi izsledkov revizije v Telekomu vložili tudi odškodninsko tožbo.

Naj spomnimo: marca 2013 so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) opravili več hišnih preiskav image na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper, Celje in Kranj, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjenih več kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala. Tedaj so se kriminalisti oglasili tudi na Telekomu Slovenije in na Factor banki, ne Dremelj in ne Dragonja pa tedaj nista bila dosegljiva. 

 

Deli s prijatelji