ODLOČALO BO SODIŠČE

Dr. Stareta tožijo za 163.000 evrov

Objavljeno 14. september 2016 22.39 | Posodobljeno 14. september 2016 22.39 | Piše: Špela Ankele

Poslovno sodelovanje zdravnika in medicinskega centra se je končalo na sodišču.

Andrej Stare naj bi dal pobudo za odprtje medicinskega centra v hotelu Lambergh. Foto: Oste Bakal

KRANJ – Sodnik kranjskega sodišča Janko Bilban je včeraj zelo hitro ugotovil, da ne bo poravnave med hotelom Lambergh in Andrejem Staretom, kajti predstavniki hotela iz okolice Radovljice tudi po včerajšnjem obisku sodišča menijo, da bi jim moral zdravnik povrniti nekaj več kot 163.000 evrov.

Kot je po odhodu iz sodne dvorane pojasnil Boštjan Božič, direktor hotela Lambergh, so pred več kot tremi leti v hotelu odprli medicinski center. »Ta je bil odprt na pobudo Andreja Stareta, ki je bil naš pogodbeni sodelavec. V letu in pol center ni dosegel začrtanih poslovnih rezultatov. Strank ni bilo, nastali pa so stroški,« je jedro spora opisal direktor in dodal, da se je sodelovanje med gorenjskim hotelom in Andrejem Staretom končalo predlani.

Po odhodu iz hotela, ki deluje na obrobju Dvorske vasi pri Radovljici, je zdravnik, čigar glas dobro poznajo ljubitelji televizijskih prenosov športnih dogodkov, odšel na čelo zdravstvenega centra v Moravskih Toplicah, zdaj pa po dostopnih podatkih sredi Ljubljane vodi Medicinski center Barsos.

Včeraj je tožena stranka v spis vložila sedem strani dolgo pojasnilo o tem, zakaj vztrajajo pri tožbi. Postopek pred sodiščem se bo, morda z zaslišanjem prič, ki bi znale pojasniti še katero podrobnost o sodelovanju, nadaljeval v začetku novembra. 

Deli s prijatelji