PROTI VLADI

Dovolj imajo obljub: policisti bodo stavkali

Objavljeno 16. maj 2014 14.54 | Posodobljeno 16. maj 2014 14.55 | Piše: A. K.

Pravijo, da bodo stavkali proti vladi, ne ljudem.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Ker vlada ne spoštuje zakonskih obveznosti, v sindikatu policistov napovedujejo stavko. »Stavka ni cilj, ampak sredstvo za dosego cilja. Postavili smo razumne roke. Pričakujemo, da bo na strani vlade zmagal razum in bodo resno pristopili k rešitvi problema. Stavkali bomo proti vladi, ne proti ljudem. Če vlada ne bo izpolnila stavkovnih zahtev, bomo začeli stavkati 9. junija 2014 ob 6. uri zjutraj,« so sporočili iz sindikata.

Brez usposabljanja in dodatka

Ugotavljajo, da vlada ni sprejela aneksa številka 2 h kolektivni pogodbi za policiste, sprejela uredbe o določitvi višine dodatnega plačila policistom, ni začela izvajati usposabljanja za pridobitev znanja na delovnih mestih, kjer policija posluje v dvojezičnem območju, ni začela izplačevati dodatka za posebne nevarnosti in obremenitve.

Prav tako po njihovih besedah vlada ni izpolnjevala zakonskih obveznosti in je s tem kršila podpisani sporazum med Sindikatom policistov Slovenije in Vlado Republike Slovenije, Ministrstvom za notranje zadeve in Policijo. »Vlada ne spoštuje zakonskih obveznosti. V policiji imamo kopico nerešenih vprašanj, zaradi česar je kršen delovnopravni status zaposlenih,« pravijo. 

Stavka v vseh objektih

Sindikat je sporočil, da bo stavka potekala v vseh objektih policije, na delovnih mestih zaposlenih v RS in v drugih objektih zunaj RS, kjer se izvaja delovni proces policije.

Deli s prijatelji