ZNOVA NA TRGU

Dolg poravnan, nove Dinersove kartice na poti

Objavljeno 28. avgust 2013 15.02 | Posodobljeno 28. avgust 2013 15.02 | Piše: STA, T. L.

Ko bodo stranke podpisane dokumente vrnile, lahko v nekaj delovnih dneh, predvidenih za aktiviranje, začnejo uporabljati svoje nove kartice. O aktivaciji bodo stranke obveščene.

LJUBLJANA – Z izpolnitvijo vseh potrebnih tehničnih zahtev in ponovno vzpostavitvijo mreže za delovanje kartice Diners na prodajnih mestih je Erste Card, novi lastnik franšize Diners Cluba v Sloveniji, v sodelovanju s svojimi partnerji omogočil ponovno uporabo storitev Diners Cluba. Dosedanjim uporabnikom so danes začeli pošiljati nove kartice.

Ponovna vzpostavitev mreže delovanja pomeni tudi, da lahko uporabniki kartic Diners, izdanih v kateri koli drugi državi, ponovno uporabljajo svoje kartice na dogovorjenih prodajnih mestih po vsej Sloveniji, so zapisali v Erste Card.

Najprej podpis dokumentov, nato aktivacija kartice

Dosedanji uporabniki kartice bodo v teh dneh prejeli na svoje naslove ponudbo za uporabo novih storitev Diners Cluba v sodelovanju z Erste Cardom, novim lastnikom franšize. Ko bodo stranke podpisane dokumente vrnile, lahko v nekaj delovnih dneh, predvidenih za aktiviranje, začnejo uporabljati svoje nove kartice. O aktivaciji bodo stranke obveščene.

Banka Slovenije je maja družbi Diners Club SLO zaradi neizpolnjevanja obveznosti odvzela dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev tako v Sloveniji kot v tujini. Nadaljevanje poslovanja Diners Cluba v Sloveniji so zagotovili z dogovorom med Diners Clubom International, bankama Unicredit in Hypo ter družbo Erste Card Club.

Danes poplačan 17-milijonski dolg trgovcem

Z današnjim dnem je bil tudi poplačan dolg družbe Diners Club Slovenija in DC Finance 2355 trgovcem, v skupni višini 17,2 milijona evrov. Izplačilo dolga je na osnovi predložene dokumentacije in po sporazumu prevzel Diners Club International ob podpori UniCredit Bank Slovenija in Hypo Alpe-Adria Bank.

Erste Card je do danes sklenil sporazum s skupno 2500 trgovci, uporaba novih kartic pa je mogoča na več kot 8000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Deli s prijatelji