VODA

Dolenjska voda za več energije

Objavljeno 24. april 2016 19.52 | Posodobljeno 24. april 2016 19.56 | Piše: Drago Perko

Športnika sta se okrepila z aktivno vodo Svetla® in naravno mineralno vodo Dana.

MIRNA – Voda je vir življenja. Brez nje je težko. Pomaga rešiti številne težave. To so na svoji koži občutili številni. Med njimi tudi vrhunska športnika, tenisač Grega Žemlja in biatlonec Klemen Bauer, ki sta se znašla na križišču športne poti. Zato pa je bila kriva mononukleoza. Grego je bolezen tako ošibila, da ni mogel niti trenirati: »Včasih sem moral trening povsem prilagoditi počutju. Če sem dva dni trdo treniral, sem potem dva dni ležal doma, saj sem ostal brez moči,« je tarnal Žemlja. »Dve leti sem se mučil in igral s 70-odstotno močjo. Hudo je bilo, ker sem vedel, da zmorem več. Če sem stoodstoten, sem lahko med petdesetimi na svetu,« je dodal Žemlja. Bauerjevo trpljenje je bilo krajšega veka. Obema je skupno, da sta težave rešila z rednim pitjem kombinacije aktivne vode Svetla® in naravne mineralne vode Dana. Po več kot dva litra na dan sta je zaužila, pomagala pa jima je pri vzdrževanju oz. vzpostavitvi normalnih telesnih in kognitivnih funkcij ter pri regulaciji normalne telesne temperature. Žemlja je tudi s pomočjo vode naredil velik skok na svetovni ATP-lestvici, Bauer pa je pred sezono rešil zdravstvene težave in oddelal svetovni pokal.

Vse skupaj jima je uspelo s pomočjo aktivne vode, ki jo proizvaja Dana Mirna. V podjetju so povedali, da je partner projekta proizvodnje aktivne vode Svetla ruski gospodarstvenik in šef podjetja Stelmas-D LLC Aleksander Aleksejevič Nazarov, ki je lep čas analiziral evropske vode. Analiza je potrdila, da je najboljša ravno ta iz Dolenjske, ki jo črpajo 200 metrov pod površjem na neokrnjenem območju Mirne na Dolenjskem. Aktivirajo jo s posebnim visokotehnološkim procesom, pri čemer ohranijo nespremenjene vse kemične lastnosti mineralne vode Dana, vključno s pH, ki je tako pri vodi Dana kot tudi pri Svetli skoraj enak telesnemu in je z vrednostjo 7,35 zaželeno rahlo bazičen.

»Voda, aktivirana s fullerenom C60, je voda s spremenjeno fizikalno strukturo, v njej pa procesi tečejo drugače. To dokazujemo z meritvami, vidno in opazno pa je na energiji živih bitij, krvni plazmi in parametrih krvi. Strukturirana voda in struktura v njej ni fikcija, ta fenomen obstaja,« pravi Niko Mijatovič, vodja projekta Svetla v podjetju Dana. »Med postopkom se ohranijo popolnoma nedotaknjene vse kemične lastnosti in mineralna sestava vode, ki se ji nič ne vzame in nič ne doda. Ravno ohranjena deviškost je ena izmed njenih ključnih prednosti, saj številni proizvodi, ki merijo na poudarjeno podporo ohranjanja telesnih in kognitivnih funkcij, na primer ustvarjanje energije živih bitij, to dosegajo z dodatki, ki imajo številne nezaželene stranske učinke. Naša voda pač ne,« nadaljuje Mijatovič. Voda Svetla ima pH-faktor blizu pH človeške krvi, je prosta vseh toksinov, nizkomineralizirana in ne obremenjuje organizma. O konkretnih učinkih v Dani še ne morejo govoriti, saj zaradi relativno kratkega časa raziskav vseh zaznanih učinkov aktivirane vode ni bilo še možno potrditi. Kljub temu nekaj analiz nakazuje na blagodejen vpliv. »Meritve svetlobnega toka snovi, torej aktivne vode, kažejo, da ima aktivna voda energijsko nasičenost 270 kJ/mol, energija ji po odprtju steklenice narašča, takšna voda ima poudarjeno ugodne (tipično vodne) učinke v krvi. Telo tvori več levkocitov, ko je treba, pod elektronskim mikroskopom opazovana plazma se izboljša, krvne celice postanejo napete in bolj gibljive, opne naelektrene ter se ne zlepljajo v gruče, vidijo se znaki aktivacije imunskega sistema, soli se bolj razgrajujejo,« poudari Mijatovič. Pa na zdravje!

 

Deli s prijatelji