ZA PREDSEDNICO

Dolenjska Fani rada štopa, twitterja ne uporablja

Objavljeno 02. avgust 2012 09.10 | Posodobljeno 02. avgust 2012 00.38 | Piše: D. P.

V zadnjih letih tudi postala zaščitni znak festivala Rock Otočec.

NOVO MESTO – Dolenjka Fani Eršte se podaja v predsedniško tekmo. O njej se ve bolj malo, toda jeziki dolenjskih virov so se vendarle razvezali tudi v zvezi s tem.

V rejo brez mame

Dolenjcem je dobro znana. V njihovih očeh velja za posebnico. Rodila se je leta 1974, končala je osnovno šolo, srednje pač ne. Že skoraj 20 let biva na ulici. Ali po svoji volji oziroma krivdi, je težko reči. Njena mati je večkrat pregloboko pogledala v kozarec, zato je dala hčer v rejo. Za njo je skrbela teta, živela pa je na Ruperč Vrhu pri Novem mestu.

S facebookom, a brez twitterja

Da se je njeno formalno izobraževanje končalo z osnovno šolo, ima zapisano na facebooku. Ima tudi svoj profil na netlogu, twitterja pa ne uporablja. Ne še, morda bo za jedrnate domislice in bistra opažanja v obsegu 140 znakov poskrbel njen predstavnik za stike z javnostjo.

Živela v prikolici

Po nekaterih podatkih je potencialna predsedniška kandidatka celo dobivala socialno pomoč, po drugih pa ne. Spet tretji trdijo, da je od občine dobila garsonjero. Naš vir trdi drugače – dobila je malo prikolico, v kateri je živela nekaj let, potem pa jo je nemirni duh pognal v svet. Vmes je živela tudi na avtobusni postaji Novo mesto.

Rada štopa

Obstaja precej različnih razlag, zakaj in kaj jo je pognalo na cesto. »Vsakič pove drugo zgodbo, zato je težko reči, kaj drži,« pravi eden od naših dolenjskih sogovornikov. Nesporno pa velja, da še vedno rada štopa. Menda najraje tovornjakarje.

Fani je v zadnjih letih postala zaščitni znak festivala Rock Otočec, kjer je pred slabim mesecem tudi napovedala vstop v politično tekmo.

Fani naj ostane Fani

Kljub temu pa bi tisti, ki je v Fani predramil vzgib za vstop v politično tekmo, najbrž naredil ustreznejšo potezo (predvsem zanjo), če bi ji dal nekaj sto evrov ali pa ji pomagal do socialne pomoči in človeku dostojnega življenja. To si Fani zasluži. Ker je posebna in kot takšno jo je treba tudi sprejeti. Ne pa je uporabljati (ali celo zlorabljati) za promocijo svojih idej ali načel ...

 

Deli s prijatelji