KOALICIJSKI SPORAZUM

Dokument, ki vam bo krojil življenje naslednja štiri leta

Objavljeno 03. september 2014 22.10 | Posodobljeno 03. september 2014 22.21 | Piše: STA, Ma. F.

Podpis sporazuma, ki je predviden za ponedeljek, bo odprl pot za dokončno oblikovanje nove vlade.

Miro Cerar.

LJUBLJANA – Člani konference SD so danes soglasno potrdili vstop v vlado pod vodstvom mandatarja Mira Cerarja. Odločitev konference je bila pričakovana, saj so vstop v koalicijo že pred tem skoraj soglasno predlagali območni odbori stranke. V Cerarjevi vladi bo imela stranka SD tri ministrska mesta.

Iz kvote SD bosta ministrica za delo in minister za kmetijstvo zelo verjetno ostala Anja Kopač Mrak in Dejan Židan, obrambni resor pa bi prevzel strankin poslanec Janko Veber. Predsedujoči SD Židan je pred današnjo sejo konference potrdil, da je Cerar z vsemi tremi že opravil razgovore.

Nova vlada 18. ali 19. septembra?

Že sredi dneva so Židan, predsednik SMC Cerar in predsednik Desusa Karl Erjavec parafirali koalicijski sporazum. Pred tem so se še zadnjič dogovarjali o vsebini, čaka pa jih še dokončna uskladitev kadrov. Podpis sporazuma, ki je predviden za ponedeljek, bo odprl pot za dokončno oblikovanje nove vlade. Po Cerarjevi oceni jo bomo dobili 18. ali 19. septembra.

V spodnji priponki si lahko ogledate koalicijski sporazum z vsemi obljubami na enem mestu. Medtem pa javnost že ugiba, ali bo vlada sploh sposobna izpeljati celotni mandat, saj kar za nekaj obljub sploh ni jasno, kako konkretno jih bodo realizirali.

Deli s prijatelji