AKCIJA

Dobrodelni tek za triletnega Tiana

Objavljeno 21. december 2011 15.01 | Posodobljeno 21. december 2011 15.01 | Piše: Mo. S.

Dogodek pripravlja policija, tekel bo tudi Janko Goršek.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Praznične dni med drugim zaznamuje dobrodelnost, zato tudi v policiji pripravljajo humanitarno akcijo, s katero bodo malemu Tianu pomagali do boljšega in lepšega življenja, odvila pa se bo v četrtek, 22. decembra.

Tiskovna predstavnica nam je sporočila, da je Tian sin njihovega sodelavca. Razigrani triletni fantek se je rodil dva meseca prezgodaj in ima vse od rojstva razvojne težave, pred kratkim pa so ugotovili, da ima tudi motnje avtističnega spektra.

Na tečaj v ZDA

Njegovi starši so odkrili program, za katerega verjamejo, da bi Tianu še najbolj pomagal pri čim lažjem soočanju z motnjami. Nagrajen je bil za najboljšo avtizem terapijo v letu 2011, udeležiti pa se ga je mogoče le v ZDA, kjer potekajo enotedenski tečaji. Starši bodo kot terapevti tako intenzivno vključeni v zdravljenje, saj bodo program izvajali doma, v za to posebej urejeni igralni sobi, v kateri bo Tian vsak dan preživel po več ur.

Tek na stadionu

»Da bi pomagali odločnim staršem, malemu Tianu pa omogočili čim kakovostnejše zdravljenje, smo v policiji skupaj s Športno-humanitarnim društvom Vztrajaj – Never Give Up organizirali dobrodelni tek, ki bo v četrtek, 22. decembra 2011, med 9. in 18. uro, na stadionu Policijske akademije na Rocenski 56 v Ljubljani,« so še sporočili.

Tek ne bo tekmovalnega značaja, udeleženci bodo lahko odtekli poljubno število krogov. Startnine ne bo, bodo pa med prireditvijo zbirali prostovoljne prispevke, namenjene Tianu in njegovim staršem. Teka se bo udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek.

Deli s prijatelji