SERIJSKA PROIZVODNJA

Dobra novica: v Revozu skoraj tisoč novih delovnih mest

Objavljeno 06. november 2014 21.04 | Posodobljeno 06. november 2014 21.03 | Piše: STA, Mo. S.

V Revozovi tovarni trenutno izdelujejo 600 vozil na dan, kar je polna zmogljivost dveh izmen, z dodatno polovično nočno izmeno pa bodo skupaj na dan izdelali približno 800 vozil.

Fotografija je simbolična.

NOVO MESTO – V novomeškem Revozu, kjer je letos stekla serijska proizvodnja novega twinga in štirisedežnega smarta, bodo zdajšnjo dvoizmensko proizvodnjo decembra dopolnili s polovično nočno izmeno. Za delo v dveh izmenah in pol potrebujejo približno 450 novih delavcev, dobro polovico od teh pa so že zaposlili in jih bodo v prihodnjih dneh začeli izobraževati.

Član uprave Revoza Franci Bratkovič je ob današnjem srečanju Revozovih sosedov povedal, da bodo v prihodnjih dveh tednih zaposlili še preostalih približno 200 delavcev, po zaključku njihovega izobraževanja pa bodo predvidoma v začetku decembra začeli proizvodnjo v dveh izmenah in pol. V Revozu so sicer za potrebe proizvodnje navedenih novih modelov v letošnjih treh zaposlitvenih valih zaposlili skoraj tisoč ljudi. V prvem so zaposlovali na račun popolnitve druge izmene, drugi val je bil namenjen dvigu proizvodnje z 42 vozil na uro na 46, tretji pa je namenjen vzpostavitvi polovične nočne izmene, je pojasnil.

V Revozovi tovarni trenutno izdelujejo 600 vozil na dan, kar je polna zmogljivost dveh izmen, z dodatno polovično nočno izmeno pa bodo skupaj na dan izdelali približno 800 vozil. Načrtovano proizvodnjo 800 vozil na dan naj bi dosegli do konca leta, čeprav so dolgoročne napovedi v avtomobilski industriji nehvaležne, pa si prihodnje leto obetajo dober izid, je dodal.

V novomeški tovarni zdaj izdelujejo dva oziroma tri modele vozil: v približno dveh tretjinah model novega twinga in v približno tretjini model novega štirisedežnega smarta, je še povedal Bratkovič.

Uspešno nad brezposelnost

Po Revozovih podatkih bodo novozaposleni delavci – poleg obsežnega programa uvajanja in usposabljanja na novem delovnem mestu, ki ga opravi vsak kandidat – uživali tudi vse prednosti zaposlitve, kot so med drugim organiziran prevoz na delo, organizirana prehrana ter popust pri nakupu Renaultovih in Nissanovih vozil. V Revozu tudi načrtujejo, da bodo poleg sedanjih 19 avtobusnih linij za prevoz na delo uvedli nove z območij Ljubljane, Kočevja, Zasavja in od drugod.

S tako obsežnim zaposlovanjem, ki je povezano z občutno povečanim obsegom poslovanja, bo Revoz znatno prispeval k znižanju stopnje brezposelnosti v regiji, hkrati pa povečal svoj delež v slovenskem izvozu in se vnovič uvrstil med največja slovenska podjetja, so še zapisali v Novem mestu.

Deli s prijatelji