ZA OGROŽENE

Dobra novica: imate dolg pri NKBM? Morda bo odpisan

Objavljeno 07. oktober 2015 20.35 | Posodobljeno 07. oktober 2015 20.15 | Piše: STA, T. L.

Dolg bo odpisan vsakomur, ki izpolnjuje pogoje in odda vlogo do 31. oktobra, so sporočili iz banke.

Fotografija je simbolična

MARIBOR – Časi so težki, kar na lastni koži (oziroma žepih) najbolj občutijo socialno najšibkejši, ki jim vsak evro pride prav. Tudi v NKBM bodo v okviru projekta odpisa dolgov socialno najšibkejšim odpisali do 1000 evrov vsakomur, ki izpolnjuje pogoje in odda vlogo do 31. oktobra, so sporočili iz banke. Za tako višino odpisa se je poleti odločil tudi NLB. Po podatkih ministrstva za delo je k projektu enkratnega odpisa dolgov pristopilo že več kot 190 podpisnikov.

V Novi Kreditni banki Maribor (NKBM) so doslej prejeli približno 80 vlog. Obravnavati so jih začeli v oktobru, o ugotovitvah pa bodo sproti pisno obveščali upravičence. Vrstni red prispelih vlog ni pomemben, so zapisali v banki.

Če vloga ne bo popolna, bo banka pozvala posameznika k dopolnitvi. Tiste, ki jim bo vloge odobrila, bo povabila k podpisu dogovora. Ta mora biti sklenjen do 31. januarja.

Preverite, ali ste upravičeni do odpisa dolgov

NKBM bo skladno z zakonom odpisovala vse neplačane stroške, povezane s transakcijskimi računi, in neplačane stroške, povezane s plačilnimi in kreditnimi karticami. Strankam predlagajo, da pred oddajo vloge preverijo, ali so upravičeni do odpisa dolgov.

Vloge za odpis dolgov lahko upravičenci dobijo osebno v poslovalnicah NKBM ali na bančni spletni strani www.nkbm.si/odpis-dolgov. Informacije o poteku odpisa pa je mogoče dobiti tudi prek brezplačne številke 080 17 70 in e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Deli s prijatelji