V PARLAMENTU

Dobovšek in kolegici iz ZaAB dobili zeleno luč

Objavljeno 14. september 2015 17.53 | Posodobljeno 14. september 2015 17.52 | Piše: Mo. S.

Pogoji za ustanovitev poslanske skupine nepovezanih poslancev so izpolnjeni.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – Predsednik državnega zbora (DZ) Milan Brglez je predlagatelju ustanovitve poslanske skupine nepovezanih poslancev Bojanu Dobovšku sporočil, da so pogoji za ustanovitev poslanske skupine izpolnjeni. Dobovšek se v poslansko skupino povezuje z Alenko Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček.

Večina poslanskih skupin je sicer že pojasnila, da kljub vprašanju skladnosti s poslovnikom DZ ustanovitvi poslanske skupine ne nasprotuje, a je bila končna odločitev v rokah predsednika DZ.

Poslanska skupina je lahko poimenovana le kot »Poslanska skupina nepovezanih poslancev« (PSNP), torej brez kakršne koli dodatne oznake oziroma naziva. »Namenska, sistematična in predvsem ustavnoskladna razlaga pogojev za ustanovitev ali pristop k PSNP navaja k možnosti, da je v konkretnem primeru, ko sta dve poslanki, ki želita skupaj z vami ustanoviti PSNP, članici parlamentarne stranke, ki (trenutno) zaradi razlogov, ki so neodvisni od njune volje, ne more imeti svoje poslanske skupine zaradi neizpolnjevanja poslovniško določenega pogoja najmanj treh članov, poslovniško dopustna,« je Brglez sporočil Dobovšku.

Deli s prijatelji