ZELO ATRAKTIVNO

Do zadnjega oprimka

Nad Ljubljanico bodo lahko ljubiteljski plezalci izzvali tri nove svetovne prvake.
Fotografija: Tudi tokrat bo dogajanje nad Ljubljanico izjemno pestro. FOTO:  Nik Bertoncelj 
Odpri galerijo
Tudi tokrat bo dogajanje nad Ljubljanico izjemno pestro. FOTO:  Nik Bertoncelj 

Zdaj že tradicionalni praznik plezanja Triglav The Rock Ljubljana, ki vsako poletje v prestolnici zbere rekreativce, svetovne mojstre in ljubitelje športnih spektaklov, bo letos spet postregel z atraktivno tekmo na izpadanje nad Ljubljanico, kjer se vsak zgrešen oprimek kaznuje s padcem v vodo.

Eden od magnetov tekme, ki jo letos gostita Jernej Kruder in agencija Extrem, pa je tudi redka priložnost, da se najboljši ljubiteljski plezalci neposredno pomerijo s tekmovalci v svetovnem pokalu. Aktualna kralja plezanja nad Ljubljanico sta Čeh Martin Stranik in Julija Kruder. Poredni fant slovenskega športnega plezanja Jernej Kruder je idejo za tekmovanje, kjer se pleza le z rokami, dobil med premagovanjem morskih previsov na Majorki.

»V tem izzivu so združene številne prvine: od plezanja nad vodo do balvanskega, težavnostnega in hitrostnega plezanja, pleza se le z rokami, ena na ena na izpadanje, tako da je zelo atraktivno tudi za gledalce, sploh ker se napake kaznujejo s padcem v vodo,« pravi. Če dodamo še glasbeni, cirkuški in vizualni šov, je jasno, zakaj omenjeni dogodek vsako leto na prizorišču zbere nepregledno množico gledalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije