PREHRANA

Do subvencionirane šolske malice bo upravičenih več otrok

Objavljeno 16. november 2012 21.05 | Posodobljeno 16. november 2012 21.05 | Piše: P. J., STA

Ministrstvo bo spremenilo kriterije za upravičenost.

Uravnotežena prehrana je bistvena tudi za mentalne napore naših najmlajših.

LJUBLJANA – Minister za delo Andrej Vizjak je napovedal spremembo kriterijev za upravičenost do subvencionirane šolske prehrane, tako da bo nje upravičen širši krog otrok. To naj bi se po njegovih besedah zgodilo že v mesecu ali dveh. Kot je povedal, so se za tako rešitev dogovorili skupaj z ministrstvom za izobraževanje, ki je za to področje pristojno.

Minister Vizjak se strinja, da so posledice gospodarske in finančne krize v posameznih primerih hude. Socialna zakonodaja, ki je bila sprejeta v letu 2010 in uveljavljena v tem letu, je želela pri dodeljevanju različnih pomoči po njegovih besedah uvesti selektivnost, da bi pomoč dejansko dobili tisti, ki jo najbolj potrebujejo.

A tudi minister priznava, da »prihaja do izredno žalostnih usod«. Po njegovih besedah je čedalje več takih primerov, ki pa jih na ministrstvu urejajo. Glede šolske prehrane so se tako povezali z ministrstvom za izobraževanje in ugotovili, da bodo kriterije za upravičenost do subvencionirane šolske prehrane spremenili, je še povedal Vizjak ob robu srečanja s predstavniki podjetja Iskra Zaščite in nemškega podjetja Weidmülle.

Deli s prijatelji