VREMENSKI PREOBRAT

Do srede vročinski val, nato šokantne spremembe

Objavljeno 18. maj 2015 13.58 | Posodobljeno 18. maj 2015 13.58 | Piše: A. K.

Do srede se bo živo srebro povzpelo do neverjetnih 30 stopinj Celzija.

Kako pa v teh dneh vi poskrbite za svoje zdravje?

LJUBLJANA – Vreme v prihodnjih dneh bo po napovedih vremenoslovcev precej zanimivo. V ponedeljek bo pretežno jasno, predvsem v severni Sloveniji občasno zmerno oblačno, temperature pa bodo tako v ponedeljek kot tudi v torek dosegle skoraj 30 stopinj Celzija. Najnižje jutranje bodo v ponedeljek od 7 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija, sončno in še nekoliko topleje pa bo v torek.

V sredo se bo od zahoda postopno pooblačilo. Sredi dneva in popoldne se bodo predvsem v zahodnih in severnih krajih začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na četrtek razširile nad vso Slovenijo. V četrtek se bodo tudi močno znižale temperature, ki se bodo čez dan gibale le okoli 15 stopinj Celzija. 

Pri sosedih temperature še višje

O vročinskem valu poročajo tudi na Hrvaškem. »Če ste v petek in soboto morali zaradi dežja seči v omare po jakne in dežnike, jih boste v nedeljo zagotovo pospravili. V ponedeljek, še posebej pa torek in sredo, bomo po vsej državi deležni poletnih temperatur, ki se bodo gibale tudi do 31 stopinj Celzija,« je pisal Jutarnji list.

Deli s prijatelji