VREMENSKA NAPOVED

Do srede pravo poletje, nato 10 stopinj manj

Objavljeno 11. maj 2015 16.45 | Posodobljeno 11. maj 2015 16.50 | Piše: Mo. S.

Čeprav se je izrazita hladna fronta napovedala šele za v petek, pa bo nekaj sprememb že v četrtek.

LJUBLJANA – Po toplem koncu tedna nas čaka še nekaj toplih, celo vročih dni. Oblakov do srede skorajda ne bo, medtem ko se bodo temperature danes dvignile do 25 stopinj Celzija, pa bodo v torek in sredo še višje. Jutra bodo sicer sveža, od 6 do 12 stopinj, hladnejše bo seveda v alpskih dolinah in ponekod na Notranjskem, čez dan pa bo precej toplo, tudi blizu 30 stopinj.

Sreda bo poletna

»Sreda bo najtoplejši dan. Lahko, da bo kje tudi 30: od Ljubljane proti Dolenjski in Beli krajini,« nam je pojasnil dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Nad srednjo in južno Evropo je namreč območje visokega zračnega tlaka, ki obeta toplo in sončno vreme.

Prihaja izrazita hladna fronta

Čeprav se je izrazita hladna fronta napovedala šele za v petek, pa bo nekaj sprememb že v četrtek. Ozračje bo postalo labilnejše, vročine ne bo več, popoldne se že lahko pojavi kakšna ploha ali nevihta. »Ampak še bo toplo, tako da bodo ti ledeni možje v torek, sredo in četrtek vsi topli in prav nič ledeni,« pravi Gregorčič.

V petek pa se bo od severa začelo malce bolj hladiti, šele popoldne se bo ohladil tudi južni del države. Temperature bodo glede na pretekle dni tudi 10 stopinj nižje, tako da lahko pričakujemo, da bo čez dan morda tudi manj kot 20 stopinj Celzija. Oblačnost bodo spremljale občasne padavine, ki bodo manj verjetne v vzhodnih krajih.

Za prihodnji konec tedna se spet kažejo sončni žarki, ampak hude vročine (še) ne bo, nam je še povedal Gregorčič.

Deli s prijatelji