POLETNO

Do šeste še sveže, čez dan bo puhtelo

Objavljeno 20. junij 2012 13.09 | Posodobljeno 20. junij 2012 13.09 | Piše: T. L.

Konec tedna bo suh, temperature pa malenkost nižje kot v zadnjih dneh.

V teh dneh boste največ svežine užili do 6. ure zjutraj.

LJUBLJANA – Tudi v naslednjih dneh se lahko pripravite na podobno visoke temperature kot v zadnjih nekaj dneh. Nekoliko manj vroče bo le v petek, ko so mogoče tudi posamezne plohe in nevihte, nam je zaupal Andrej Pečenko, dežurni meteorolog v Agenciji za okolje (Arso).

Agencija je zaradi zelo visokih temperatur in vročine izdala posebno opozorilo: do četrtka bodo najvišje temperature po nižinah okoli 33 ali 34 stopinj, v četrtek tudi do 35 stopinj, zato bo sredi dneva in popoldne zelo velika toplotna obremenitev. Topla bodo tudi jutra, predvsem v mestih in na Obali. Najbolj sveže je tako ob rani 5. uri zjutraj, od šeste dalje pa se ozračje že greje, je povedal Pečenko. Zjutraj ob pol sedmi uri so termometri v prestolnici kazali že 24 stopinj Celzija.

V petek bo vročina v notranjosti Slovenije popustila, na Primorskem pa se bo vroče vreme nadaljevalo. Pred nami je suh in topel konec tedna s temperaturami, ki se bodo gibale okoli 28 stopinj Celzija, na Primorskem pa bo še kakšna stopinja več.   

Deli s prijatelji