VREMENSKA

Do konca tedna nevihte in sopara

Objavljeno 02. julij 2012 17.48 | Posodobljeno 02. julij 2012 17.48 | Piše: D. P.

Sredi dneva in popoldne bo zaradi visokih temperatur zelo velika toplotna obremenitev.

Vročina se vrača v naše kraje čez teden dni.

LJUBLJANA – Danes in jutri bo pretežno jasno. V popoldanskem času bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj vročinskih neviht, ki bodo jutri še nekoliko pogostejše in se bodo lahko zavlekle tudi v noč na sredo.

Vsaj še teden dni vročine

»Šlo bo le za prehodno osvežitev, nekaj neviht bo, sicer pa se bo vroče vreme nadaljevalo vsaj še teden dni,« pravi dežurni prognostik Brane Gregorčič.

Danes 37, jutri 35

Najnižje jutranje temperature bodo od 18 do 23, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 15, najvišje dnevne danes od 32 do 37, jutri pa od 30 do 35 stopinj Celzija.

Minimalna nevarnost

Niso redki, ki jih skrbi, da nam zaradi neviht grozi tudi toča. »Težko je reči, a glede na šibko vetrovno polje ni veliko verjetnosti za točo. Ni pa povsem mogoče izključiti te nevarnosti.«

Morje ima po zadnjih meritvah 28 stopinj.

Soparno bo

Do 37 stopinj se ne bo več ogrelo, a občutek vročine bo ostal. »Ker bo nekaj padavin, bo v zraku vlaga, temu primerna pa bo tudi sopara.«

Neprijeten vpliv vremena na počutje

V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Predvsem popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Še bo dokaj vroče in tudi soparno. Sredi dneva in popoldne bo zaradi visokih temperatur zelo velika toplotna obremenitev.

Deli s prijatelji