PROGNOZA

Do konca tedna nevihte, a prihaja preobrat

Objavljeno 30. maj 2016 13.29 | Posodobljeno 30. maj 2016 13.29 | Piše: Pe. J.

V tem tednu bo večji del države pridno zalival dež, poletne temperature lahko pričakujemo prihodnji teden.

LJUBLJANA – Po sončnem vikendu vse seveda zanima, kaj nam prinaša vremenska napoved. Dobra novica: poletje je za vogalom, le prej bomo morali še nekaj dni s seboj nositi dežnike.

 »Pred nami je nestanovitno vreme, deževalo bo vsak dan. V prvi polovici tedna bo dež zajel predvsem zahodno in srednjo Slovenijo, od četrtka naprej pa lahko pričakujemo padavine po vsej državi,« pravi dežurni prognostik Jure Cedilnik. Temperature kljub kislemu vremenu ne bodo nizke, od 20 do 25 stopinj Celzija.

Poletje prihaja

Kmalu pa spet prihaja vročina. Cedilnik za prihodnji teden napoveduje, da se bo živo srebro povzpelo do 30 stopinj Celzija. Ta teden pa ne zapuščajte doma brez dežnika ali dežnega plašča.

image

Sicer pa je na spletni strani agencije za okolje mogoče opaziti, da nam ta teden vse do petka grozijo nevihte: »Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.« Opozorilo, da bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake in da se med nevihto ne zadržujte na izpostavljenih mestih (počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo), verjetno ni odveč.

Deli s prijatelji