POLETJE JE

Do 35 stopinj, delajte le zjutraj ali zvečer

Objavljeno 07. julij 2012 12.05 | Posodobljeno 07. julij 2012 11.36 | Piše: D. P.

Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Kako pa se boste ohladili vi?

LJUBLJANA – Pred nami je še ena topla sobota, sončno enoličnost utegne popestriti le kakšna popoldanska vročinska nevihta, mogoče le na Notranjskem in v zahodnih Julijskih Alpah.

Agencija Republike Slovenije za okolje poroča, da bo danes jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, jutri v vzhodnih krajih do 35 stopinj C.

Toplo in suho

Nad srednjo in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska fronta se zadržuje nad Nemčijo in zahodnimi Alpami. Od jugozahoda doteka k nam v višinah nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

Kako kaže?

V ponedeljek bo sončno in vroče. Popoldne in zvečer bodo v severnih krajih nastale posamezne nevihte. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Manj verjetne bodo v vzhodni Sloveniji ter ob morju. Nekoliko hladneje bo.

Brez naporov ter v senci

Sredi dneva in popoldne bo po nižinah počutje poslabšala velika toplotna obremenitev. Takrat se je bolje izogibati večjim naporom, uživati dovolj tekočine in lahko hrano. Za napornejša opravila je najprimernejši jutranji čas.

Deli s prijatelji