REFERENDUM

Do 16. ure že 41 kršitev volilnega molka

Objavljeno 24. marec 2012 18.16 | Posodobljeno 24. marec 2012 18.17 | Piše: Ma. F., STA

Od preiskovanih šest se jih pet nanaša na referendum o družinskem zakoniku, ena pa na nadomestne županske volitve v Ljubljani.

Prvi slovenski superreferendum

LJUBLJANA – Inšpektorat za notranje zadeve je do 16. ure prejel že 41 prijav domnevnih kršitev volilnega molka, od teh jih preiskuje šest. Pet se jih nanaša na referendum o družinskem zakoniku, ena pa na nadomestne županske volitve v Ljubljani.

Prijave iz osrednje Slovenije, Koroške in Gorenjske

Kot so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve, so tri prijave, ki jih obravnava inšpektorat, prišle iz osrednje Slovenije, ena iz Koroške, ena iz Gorenjske, ena pa z neznane lokacije. Dve prijavi se nanašata na objavo v tiskanih medijih, dve na plakatiranje ter po ena na deljenje volilnega gradiva in pošiljanje elektronske pošte.

Na zadnjem referendumu junija lani, ko so volivci odločali o usodi treh zakonskih besedil, je bilo denimo v soboto do 16. ure prijavljenih osem domnevnih kršitev.

Pred nedeljskim referendumom o družinskem zakoniku in nadomestnimi županskimi volitvami velja volilni molk vse do zaprtja volišč v nedeljo.

Deli s prijatelji