AKCIJA

Do 14. ure policisti zbrali referendumske podpise

Objavljeno 18. april 2012 18.30 | Posodobljeno 18. april 2012 18.30 | Piše: T. L.

Policisti stavko nadaljujejo tudi jutri – potekala bo na enak način kot danes.

Policisti bodo stavkali tudi jutri.

LJUBLJANA – Sindikati po današnji stavki še ne mislijo opustiti želje na spremembe: policijski stavkovni odbor, pod okriljem katerega združeno delujeta Sindikat policistov Slovenije (SPS) in Policijski sindikat Slovenije (PSS), je danes do 14. ure že zbral 2500 podpisov za sprožitev postopka za zakonodajni referendum o vladnih varčevalnih zakonih. 

Na facebookovi strani SPS so tako objavili obvestilo: Nujno obvestilo!!! USPELO NAM JE!!! Zakon o spremembi zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012 bo šel na demokratično referendumsko odločanje!!!

V državni zbor jutri

Monika Golob, predstavnica za odnose z javnostjo pri SPS, nam je potrdila, da je policijski stavkovni odbor zelo hitro zbral potrebno število podpisov. Kljub nekaterim drugačnim informacijam pa podpisov v državni zbor (DZ) ne bodo vložili danes, ampak skupaj z Branimirjem Štrukljem, predsednikom Konfederacije sindikatov javnega sektorja, jutri najverjetneje okoli 12. ure, čeprav to še ni dokončno potrjeno. Ker je za jutri napovedana seja DZ, podpisov najverjetneje ne bodo mogli izročiti predsedniku DZ.

Policisti se sami odločajo, koga in kaj bodo oglobili

Sicer pa tudi na državnih mejnih prehodih zaradi današnje stavke ne prihaja do bistveno daljših zastojev, zagotavlja Golobova. Se pa za policijo stavka danes ob 19. uri ne bo končala, saj sta policijska sindikata edina, ki sta že pred dnevi napovedala nadaljevanje stavke do izpolnitve stavkovnih zahtev. »Doživeli smo izjemno visoko podporo ljudi,« pravi Golobova in dodaja, da bo stavka jutri potekala enako kot danes – policisti bodo delovali počasi, zakonito in temeljito. Na eno pogostejših vprašanj, katere prekrške bodo policisti v času stavke kaznovali, katere pa spregledali, v sindikatu odgovarjajo, da enotnega odgovora ne morejo podati, saj je vse odvisno od vsakega posameznega policista, situacije in prekrška.

Deli s prijatelji