NIČ POSEBNEGA

Do 11. ure tri kršitve volilnega molka

Objavljeno 01. december 2012 14.06 | Posodobljeno 01. december 2012 14.06 | Piše: D. P., STA

Volivec za glasovanje potrebuje veljaven osebni dokument.

LJUBLJANA – Na inšpektoratu za notranje zadeve so danes do 11. ure prejeli tri klice o domnevnih kršitvah volilnega molka pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev. Za dve prijavi so že ugotovili, da ne gre za kršitve, en primer pa še obravnavajo, je pojasnil inšpektor Matija Remec.

Na spletu

Omenjena prijava kršitve volilnega molka se po pojasnilih Remca nanaša na oglaševanje oziroma na objavo na spletnem omrežju. Sicer pa na inšpektoratu prejemajo tudi klice z vprašanji glede postopka volitev, saj ljudje ne vedo, ali lahko gredo volit tudi brez obvestila, je pojasnil.

Volivci so namreč obvestila o volišču in dnevu glasovanja na dom prejeli že pred prvim krogom, veljajo pa tudi za drugi krog. Na volišče lahko tako volivec pride brez obvestila, če ga je denimo izgubil. Če pa ne ve, kje je njegovo domače volišče, lahko to preveri s pomočjo posebne aplikacije na spletni strani Državne volilne komisije (DVK) ali pa pokliče na brezplačno številko 080 2818.

Kaj potrebujete za volitve?

Volivec sicer za glasovanje potrebuje veljaven osebni dokument. Po prihodu na volišče boste, ko se boste podpisali v volilni imenik, prejeli glasovnico, na kateri je tudi navodilo o glasovanju.

Deli s prijatelji