PREDSEDNIŠKE VOLITVE

Do 11. ure enajst domnevnih kršitev volilnega molka

Objavljeno 11. november 2012 12.56 | Posodobljeno 11. november 2012 12.56 | Piše: A. L., STA

Trenutno inšpektorji obravnavajo 31 prijav, ki se nanašajo na enajst kršitev.

LJUBLJANA – Na inšpektoratu za notranje zadeve so od začetka volilnega molka v soboto opolnoči do danes do 11. ure prejeli 62 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Kot je povedal inšpektor Matija Remec, so pri polovici teh primerov ugotovili, da ne gre za kršitve, trenutno pa obravnavajo 31 prijav, ki se nanašajo na enajst kršitev.

Čez kaj se pritožujejo

Od obravnavanih osmih zadev se po dve nanašata na objavo na spletnih portalih, deljenje volilnega gradiva v nabiralnike, TV-oglase in objave v tiskanih medijih. Po ena obravnavana zadeva pa se nanaša na nagovarjanje volivcev prek elektronske pošte, obcestnega plakata in družabnih medijev, je pojasnil Remec.

Molk do 19. ure

Večino prijav kršitev volilnega molka so prejeli v soboto, danes pa so jih do 11. ure pet. Kot je še povedal Remec, so največ domnevnih kršitev volilnega molka zabeležili v osrednjeslovenski in podravski regiji. Volilni molk pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami je začel veljati v soboto opolnoči, spoštovati pa ga je treba do zaprtja volišč, to je do nocoj ob 19. uri.

Deli s prijatelji