IZSTOP

DL zapuščajo člani: »Ne levo ne desno, naravnost do korita«

Objavljeno 27. maj 2013 13.30 | Posodobljeno 27. maj 2013 13.23 | Piše: Pia Jagodič

»Prej ko Virant spozna, da dnevno dela škodo liberalni opciji v Sloveniji, boljše bo,« je dejal Novak, eden izmed ustanovnih članov DL.

LJUBLJANA – »Državljanska lista je zavrgla svoje liberalne korenine in pristala na oportunistično in brezglavo politiko, ki je naš slogan »ne levo ne desno, modro naprej« sprevrgla v »ne levo ne desno, naravnost do korita«, je v izstopni izjavi zapisal eden izmed ustanovnih članov Državljanske liste (DL) in član sveta občinskega odbora DL Celje Rok Novak.

DL bodo račun izdali volivci

Zapisal je, da so tisti, ki so zgrešeno politiko predsednika stranke in njegovih karierističnih oprod skušali popraviti, bili večkrat popljuvani, »nekateri so nas celo naganjali«. S Šušteršičem, ki je stranko zapustil prejšnji teden, so skušali do konca v stranki uveljaviti glas razuma, na koncu pa so se, kot je zapisal, razdelili na liberalce in rentnike.

»Razdelili smo se na tiste, ki razumemo in slišimo, ko nam ljudje povedo, da je nekaj narobe, in na tiste, ki za to samovšečno ostanejo gluhi.« Prepričan je, da bodo temu, kar je ostalo od DL, izdali račun tudi volivci.

Sporni ljudje ostajajo

Novak je v pogovoru za Slovenske novice izpostavil nekaj težav, s katerimi so se srečevali v DL. Problematično se mu zdi, da je črnograditelj Igor Maher še vedno član sveta stranke. Prav tako je članica sveta stranke tudi Tatjana Grahovac, ki je osumljena odtujitve sredstev v vrtcu, kjer je bila zaposlena. Čeprav je Janko Jenko odstopil kot izvršni direktor stranke, je še vedno ostal ključen mož, saj naj bi tako v njej skupaj z Janijem Torošem in Igorjem Maherjem vodil kadrovsko komisijo.

Virant dela škodo

Čeprav je iz DL izstopilo že veliko članov, še nihče ni javno pozval Viranta k odstopu. »Prej ko Virant spozna, da dnevno dela škodo liberalni opciji v Sloveniji, boljše bo,« je dejal Novak. V stranki je na gluha ušesa naletela tudi pobuda mladih, da bi ustanovili podmladek stranke.

»Podmladek je zablokiran. To je absurdno. Še Desus ima svoj podmladek. Bojijo se svobodomiselnega podmladka. Skrbi jih, da bi jih podmladek držal za besedo.«

Deli s prijatelji