PREDLOG RAZREŠITVE

Direktorici zavoda za zaposlovanje šteti dnevi

Objavljeno 27. januar 2014 18.12 | Posodobljeno 27. januar 2014 18.12 | Piše: STA, Mo. S.

Z delom Zlatke Srdoč Majer niso zadovoljni.

Zlatka Srdoč Majer, zdaj še direktorica ZRSZ.

LJUBLJANA – Ministrica za delo Anja Kopač Mrak ni zadovoljna z delom generalne direktorice Zavoda RS za zaposlovanje Zlatke Srdoč Majer, zato je vladi predlagala njeno razrešitev, so potrdili na ministrstvu. Vlada je o očitkih, med katerimi je predvsem način njenega vodenja, Srdoč Majerjevo že obvestila. Ta se mora pisno izreči v treh dneh.

Ministrstvo ji očita zlasti način vodenja, ki onemogoča učinkovito sodelovanje med ministrstvom in zavodom na operativni ravni ter predstavlja motnje pri opravljanju dejavnosti zavoda. To je, tako pravijo, posebej pomembno prav v časih, ko Slovenijo tare velika brezposelnost. »Posebej skrb vzbujajoče je dejstvo, da visoka stopnja konfliktnosti v zavodu, ki se izkazuje tudi skozi veliko število dopisov oziroma anonimnih prijav, vpliva na sodelovanje zavoda tudi z uporabniki storitev, kar je v času visoke stopnje brezposelnosti še posebej nesprejemljivo,« so pojasnili na ministrstvu.


Plagiatorka

Srdoč Majerjevo je sicer na položaj vršilke dolžnosti generalne direktorice imenovala vlada Janeza Janše, lani pa je nastopila petletni mandat. Med različnimi očitki, ki so leteli nanjo, je bilo tudi plagiatorstvo v magistrskem delu. Tudi senat fakultete za državne in evropske študije je razsodil, da direktorica magistrskega dela ni napisala v skladu s standardi in z etiko znanstvenoraziskovalnega dela.

Srdoč Majerjeva bo o očitkih spregovorila na torkovi novinarski konferenci.

Poleg tega so ugotovili, da na zavodu pod vodstvom Srdoč Majerjeve niso bili doseženi cilji nove sistemizacije. Obremenitve posameznih svetovalcev zaposlitve po območnih službah naj bi bile še vedno izredno neenakomerne, kar naj bi neposredno vplivalo na njihovo učinkovitost. »Iz tega izhaja, da ji kot direktorici ni uspelo ustrezno organizirati poslovnih procesov,« so navedli na ministrstvu.

Nepravilnosti so se kar vrstile

Po njihovih navedbah je obremenjujoče tudi končno poročilo o izredni reviziji poslovanja zavoda, iz katerega izhajajo nepravilnosti pri obračunu bonitete za uporabo službenega vozila za direktorico, sklepanje pogodb z izvajalci po izvedbi del in plačilu obveznosti, nepravilnosti pri obračunu stroškov službenih potovanj, dodatkov k plači in negospodarna poraba sredstev v zvezi s pripravo nove sistemizacije.

Kot je prejšnji teden poročal časnik Dnevnik, naj bi želela vlada generalno direktorico zavoda razrešiti že v četrtek, a tega nato zaradi nepojasnjenega zapleta ni storila.

Deli s prijatelji