VRAČA UDAREC

Direktorica zavoda za zaposlovanje prijavila ministrico

Objavljeno 28. januar 2014 14.05 | Posodobljeno 28. januar 2014 14.06 | Piše: STA, A. L.

Poleg tega so organom pregona naznanili sume kaznivih dejanj direktorice direktorata za zaposlovanje in trg dela na ministrstvu Damjane Košir ter njenega namestnika Zorana Kotolenka.

LJUBLJANA – Generalna direktorica Zavoda RS za zaposlovanje Zlatka Srdoč Majer je danes zanikala vse očitke ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je vladi predlagalo njeno razrešitev. Minuli teden je organom pregona zaradi suma opustitve dolžnega ravnanja prijavila tri osebe z ministrstva, tudi ministrico za delo Anjo Kopač Mrak.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani poudarila Srdoč Majerjeva, je v ponedeljek od vlade prejela obvestilo o razlogih za razrešitev, na katero se mora odzvati do četrtka.

Anonimne obtožbe

Na zavodu v dobrem letu, odkar ga vodi, ves čas odkrivajo nepravilnosti in korupcijo, negospodarno in potratno rabo javnih sredstev, škodljive pogodbe, sporno zaposlovanje in sporne postopke javnih naročil, je poudarila v odzivu na očitke ministrstva za delo. Zaradi tega je ves čas deležna napadov in anonimnih obtožb, je prepričana.

Po njenih besedah so zaradi ugotovitev nepravilnosti vložili že več kazenskih ovadb zoper odgovorne osebe na zavodu in na ministrstvu. »Ker se odkrivanje nepravilnosti nadaljuje, je očitno izredno močan interes, da se korupcija prikrije in pomete pod preprogo,« meni.

Zloraba uradnega položaja, oškodovanje in nevestnost

Zavod je sicer minuli teden pristojnim organom posredoval naznanitev suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, oškodovanja javnih sredstev in nevestnega dela v službi zoper ministrico za delo Kopač Mrakovo, direktorico direktorata za zaposlovanje in trg dela na ministrstvu Damjano Košir ter njenega namestnika Zorana Kotolenka.

Zavod je zaradi suma nasprotja interesov Koširjevo že marca lani prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), Srdoč Majerjeva pa je prejšnji teden ločeno zaradi suma šikaniranja na delovnem mestu prijavila tudi Kotolenka.

Deli s prijatelji