NEVERJETNO

Direktor Mlakar s 6700 evri plače živi v neprofitnem stanovanju

Objavljeno 31. januar 2014 15.32 | Posodobljeno 31. januar 2014 08.35 | Piše: A. L.

Za okoli 70 kvadratnih metrov veliko stanovanje na ljubljanskih Prulah odšteje 207 evrov.

Krištof Mlakar.

LJUBLJANA – Povpraševanje po najemniških neprofitnih stanovanjih v Ljubljani presega ponudbo za več kot 10-krat. Vsaj na zadnjem razpisu, na katerem so oddajali 350 stanovanj, je bilo tako, saj se je prijavilo kar 4028 prosilcev.

Toda nadvse zanimiv je podatek, da v ljubljanskih neprofitnih stanovanjih živijo – direktorji. Eden takšnih je Krištof Mlakar, direktor javnega podjetja VO-KA. Zasluži 6700 evrov mesečno, medtem ko za okoli 70 kvadratnih metrov veliko stanovanje na ljubljanskih Prulah odšteje (neprofitnih) 207 evrov. Tržna najemnina za takšno stanovanje, tako računajo Finance, bi znašala okoli 500 evrov.

Imajo pravico preverjati, pa to res delajo?

Glavno merilo, da lahko prideš do takšnega stanovanja, je dohodek. In Mlakar ga je dobil leta 2002 na razpisu mestnega stanovanjskega sklada. Na skladu pojasnjujejo, da se stanovanja oddajajo za nedoločen čas in z neprofitno najemnino. Sicer pa ima JSS MOL vsakih pet let pravico od najemnika zahtevati, da predloži dokazila o izpolnjevanju pogojev za pridobitev neprofitnega stanovanja.

Koliko je še kadra, ki ima delovno razmerje na MOL in si je priboril pravico do neprofitnega stanovanja, na skladu ne vedo (!), saj takšnih evidenc ne vodijo.

Deli s prijatelji