MENJAVE

Direktor Jenko zapušča Viranta

Objavljeno 26. september 2012 11.49 | Posodobljeno 26. september 2012 11.49 | Piše: P. J., A. L.

Mnogi v stranki naj bi mu zavidali velike prihodke.

Gregor Virant, Janez Šuštaršič in Janko Jenko.

LJUBLJANA – Izvršni direktor Državljanske liste Janko Jenko je nepreklicno odstopil. Članom ožjega vodstva naj bi poslal pismo in odstopno izjavo. Jenko je dejal, da je bil njegov odhod le še vprašanje časa, saj naj bi se z Virantom že ob ustanovitvi stranke dogovorila, da bo njegova funkcija začasna.

Visoki računi, jezni pogledi

Jenko je tudi zanikal govorice, da je prišlo do spora med njim in poslansko skupino. Po govoricah naj bi Jenko z visokimi računi za svoje storitve precej obremenjeval proračun stranke. Mesečno naj bi prejel po sedem tisoč evrov, kar je za Slovenskenovice.si zanikal. Potrdil pa je, da ima stranka sedež v prostorih, katerih lastnik je tudi on. Mesečno naj bi stranka za najemnino odštela dva tisočaka, a nam tega Jenko ni mogel ne potrditi, ne ovreči, saj naj ne bi vedel, koliko natančno znaša najemnina. Pri tem je dejal, da je bil proti najemu njegovih prostorov, želel si je namreč bolj v središče prestolnice.

Zdaj naj bi se ponovno posvetil svoji poslovni karieri. Kdo bo zamenjal Jenka, še ni znano.

Toroš odhaja s 1. oktobrom

Do sprememb je prišlo tudi na Šuštaršičevem ministrstvu. Prvega oktobra mesto vodje kabineta ministrstva za finance zapušča Jani Toroš, namesto njega pa naj bi mesto prevzela Mišela Mavrič, še piše Požar.

Konec avgusta smo razkrili, da sta bila Toroš in Jenko tista, ki sta na svoj bančni račun prejela deset tisoč evrov domnevne podkupnine. Toroš je takrat dejal, da je šlo za poskus diskriminacije in ne za podkupnino, Jenko pa, da je prišlo do pomote. Oba sta prejeti denar tudi vrnila.

Deli s prijatelji