VLADA ODLOČILA

Direktor Boštjan Lajovic mora spakirati. Zamenjala ga bo ženska

Objavljeno 28. avgust 2015 21.26 | Posodobljeno 28. avgust 2015 21.26 | Piše: A. L.

Direktorski stol bo moral zapustiti konec avgusta.

Boštjan Lajovic.

LJUBLJANA – Vlada Republike Slovenije je na današnji seji izdala odločbi, da se z zadnjim dnem avgusta razreši direktor Urada Vlade Republike za komuniciranje (Ukom) Boštjan Lajovic in da se se s 1. septembrom za vršilko dolžnosti direktorja Ukoma imenuje Kristina Plavšak Krajnc, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za dobo šestih mesecev.

Kdo je Kristina Plavšak Krajnc

Plavšak Krajnčeva je univerzitetna diplomirana novinarka in magistrica mednarodnih odnosov, trenutno zaposlena v Službi za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na Ministrstvu RS za kulturo. Pred tem je bila svetovalka komisarja Sveta Evrope za človekove pravice na področju komunikacij in odnosov z mediji. Med drugim je bila vodja projekta predsedovanja Slovenije Svetu ministrov za kulturo jugovzhodne Evrope – CoMoCoSEE (z nosilno temo kulturno-umetnostna vzgoja) ter vodja EU financiranega projekta za promocijo otrokovih pravic in izboljšanje izobraževalnih praks na to temo Evropa za otroke – Evropa z otroki.

V letih 2008–2010 je opravljala naloge direktorice Informacijskega urada Sveta Evrope v RS. Od januarja 2006 do decembra 2007 je bila svetovalka predsednika republike za sodelovanje z nevladnimi organizacijami, v letih 1996–2000 pa svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostjo. V letih 2004–2011 je kot zunanja strokovnjakinja sodelovala v različnih financiranih projektih UNDP in EU za krepitev nevladnega sektorja, vzpostavljanja civilnodružbenih mrež in njihovo krepitev prek komunikacijskih, ozaveščevalnih in izobraževalnih dejavnosti; aktivna je bila zlasti na področju humanitarne pomoči in mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Deli s prijatelji