PO AFERI

Direktor AVK zahteva razrešitev: Deležen sem nenehnih pritiskov

Objavljeno 30. november 2015 11.29 | Posodobljeno 30. november 2015 11.47 | Piše: STA, Mo. S.

Andrej Krašek noče več biti direktor. V »okolju, ki dopušča taka dejanja«, namreč ne želi več delati.

Andrej Krašek, direktor AVK, buri duhove mnogih. Zaradi razmerja z odvetnico mu očitajo konflikt interesov. Foto: Jure Eržen

LJUBLJANA – Direktor agencije za varstvo konkurence (AVK) Andrej Krašek je danes državnemu zboru (DZ) in agenciji poslal zahtevo za razrešitev z mesta direktorja.

Kot je ob tem zapisal, je bil deležen »nenehnih pritiskov«. »Poudariti želim, da moje zasebno življenje ni nikoli ogrožalo strokovnosti in nepristranskosti mojega dela in dela AVK,« je dodal.

»Žal pa je delo agencije moteno zaradi nenehnih pritiskov, ki smo jih s sodelavci deležni zato, ker smo opravljali svoje delo in se jim uspešno upirali. Osebno sem že več kot dve leti deležen zasledovanj, nedovoljenih snemanj, fotografiranj, izsiljevanj, blatenja v medijih in številnih anonimk. V zadnjih mesecih so se povečali tudi neposredni pritiski na mojo družino,« je zapisal v današnjem sporočilu za javnost.

Kot je še dodal, v »okolju, ki dopušča taka dejanja«, ne želi več delati.

Naj spomnimo: poročali smo o njegovem intimnem prijateljevanju z odvetnico, ki je zastopala podjetje, o katerih je odločal AVKIntimno razmerje slovenskega uradnika s seksi odvetnico

Mateja Čuk prihaja iz odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji, ki zastopa stranke v postopkih. S fotografij na spletu naj bi bilo razvidno, da sta Krašek in Čukova več kot le prijatelja. Krašek in Čukova naj bi se v vsaj petih primerih, o katerih je odločal AVK, znašla na nasprotnih bregovih. Gre za odločanje o koncentracijah Sija in Perutnine Ptuj, Agrokorja in Adriatica.net, Gen-I in Elektro energije, Wire Tehnology in Trafilerie Industriali ter Dinos, Gorenje Surovina družba za predelavo odpadkov in Unire.

Krašek je AVK vodil od preoblikovanja dotedanjega urada za varstvo konkurence (tega je vodil Damjan Matičič) leta 2012. DZ ga je za direktorja agencije potrdil 14. decembra 2012.

Deli s prijatelji