DOSEŽEN DOGOVOR

Diners kartice se vračajo v Slovenijo

Objavljeno 20. junij 2013 18.47 | Posodobljeno 20. junij 2013 18.47 | Piše: A. L.

Dogovor je podprla tudi Banka Slovenije.

LJUBLJANA – Imetniki franšize Diners v Sloveniji Diners Club International, UniCredit Banka, Hypo Alpe-Adria-Bank in Erste Card Club (zadnji je prihodnji imetnik franšize Diners Club v Sloveniji) so danes dosegli sporazum o nadaljevanju poslovanja Diners Cluba v Sloveniji in našli rešitev za poplačilo vseh trgovcev, so danes sporočili iz UniCredit Banke. Vsi obstoječi imetniki kartic bodo prejeli ponudbo za novo kartico Diners takoj, ko poravnajo dolg, ki ga imajo na zdajšnji kartici.

Dogovor je podprla Banka Slovenije.

Julija kartice Diners spet uporabne?

Imetniki kartic in trgovci bodo lahko uporabljali storitve Diners Cluba po dodelitvi licence od Banke Slovenije novemu lastniku franšize, kar naj bi se zgodilo predvidoma v juliju.

Vsi zgoraj omenjeni pozivajo obstoječe imetnike kartic k nadaljevanju poplačevanja svojih obveznosti do Diners Cluba Slovenija na račun UniCredit Banke.


Sporazum, dosežen med glavnimi, zgoraj omenjenimi déležniki vsebuje naslednje:

– dolgovi družb Diners Club Slovenija in DC Finance do vseh trgovcev (brez zamudnih obresti) bodo poplačani s strani Diners Club International na način odkupa terjatev trgovcev, ob pomoči bank financerk, ki zbirajo plačila imetnikov kartic;
– vsi imetniki kartic morajo nadaljevati odplačevanje dolgov z naslova porabe po karticah;
– novi lastnik franšize, Erste Card Club, ki je del skupine Erste Bank, bo po pridobitvi licence s strani Banke Slovenije, ponudil nove Diners Club storitve trgovcem in imetnikom kartic, kar naj bi se zgodilo v kratkem.

 

Matt Sloan, vodja EMEA Diners Club International, je ob tem dejal: »V Diners Clubu resnično cenimo partnerstvo s trgovci po vsem svetu, ki so sprejeli našo kartico, zaradi česar je za nas izredno pomembno, da lahko zagotovimo poplačilo naših partnerjev na strani trgovcev v Sloveniji. Zelo sem zadovoljen, ker so pri iskanju rešitve sodelovali vsi ključni deležniki. Veselimo se, da bomo lahko nadaljevali ponudbo kvalitetnih storitev in koristi za vse svoje slovenske kupce in trgovske partnerje.«

Deli s prijatelji