NEPOJASNJENO

Dim v kabini Adrijinega letala, pristalo na Brniku

Objavljeno 17. julij 2013 10.59 | Posodobljeno 17. julij 2013 14.36 | Piše: D. P.

»Varnost potnikov, posadke in letala v nobeni fazi leta ni bila ogrožena. Tehnične službe ugotavljajo, kaj je bil razlog za sprožitev signalizacije dima v toaletah.«

Adria Airways je prestavila še dva leta.

CERKLJE NA GORENJSKEM – Kot je nekaj pred 9. uro sporočila Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR), se je v kabini Adrijinega letala pojavil dim. To so potrdili tudi v podjetju. 

»Adria Airways potrjuje, da je danes, 17. julija 2013, ob 8.25 letalo Canadair Regional Jet CRJ900, ki je letelo na liniji JP322 Ljubljana–Pariz, moralo prekiniti let zaradi indikacije dima v toaletah. Posadka letala je prejela indikacijo za dim v toaletah, zato je v skladu v za tak primer predpisanimi procedurami prekinila let in se vrnila na ljubljansko letališče, kjer je varno pristala ob 8.31. Na letalu je bilo 39 potnikov in štirje člani posadke. Varnost potnikov, posadke in letala v nobeni fazi leta ni bila ogrožena. Tehnične službe ugotavljajo, kaj je bil razlog za sprožitev signalizacije dima v toaletah. Adria Airways se potnikom za vse nevšečnosti iskreno opravičuje in se jim zahvaljuje za razumevanje,« so zapisali v Adrii Airways.

Deli s prijatelji