POKOJNINE

Desus danes tudi o odhodu iz koalicije?

Objavljeno 05. junij 2013 09.45 | Posodobljeno 05. junij 2013 09.45 | Piše: STA, Mo. S.

Pričakovati je, da se bodo dotaknili napovedi ministra za finance Uroša Čuferja, da je čas za pogovore o prispevanju upokojencev k uravnoteženju javnih financ.

Predsednik stranke Karl Erjavec

LJUBLJANA – Izvršni odbor stranke Desus bo danes razpravljal o aktualnih političnih razmerah, pri čemer se verjetno ne bo mogel izogniti vprašanju morebitnih posegov v pokojnine. Prvak Desusa Karl Erjavec je po zadnjem srečanju koalicije sicer dejal, da je razumel, da vlada letos vanje ne bo posegla. Med drugim bodo člani evidentirali kandidate za delovna telesa, kandidata za predsednika strateškoprogramskega sveta in imenovali uredniški odbor, obravnavali pa bodo tudi varčevalni načrt stranke za letošnje leto.

Bo kaj besed o Čuferju?

Pričakovati je, da se bodo v razpravi dotaknili napovedi ministra za finance Uroša Čuferja, da je čas za pogovore o prispevanju upokojencev k uravnoteženju javnih financ. A po ocenah vodje poslanske skupine Desusa Franca Jurše temu na sami seji verjetno ne bodo dajali preveč pomena, saj da je premierka Alenka Bratušek Erjavcu zagotovila, da letos v pokojnine ne bodo posegali.

Grozil z odhodom iz vlade

Tako Erjavec kot Jurša sta sicer že povedala, da Desus na znižanje pokojnin ne bo pristal, saj so upokojenci že prispevali k stabilizaciji javnih financ. Če bi do tega vseeno prišlo, pa ostaja odprto vprašanje političnih posledic. Erjavec je v ponedeljek poudaril, da bi v tem primeru težko še naprej sodeloval v tej vladi, z njim pa se strinja tudi Jurša.

Deli s prijatelji