LJUDMILA NOVAK

»Denar preštejte takoj, kasnejših reklamacij ne upoštevamo«

Objavljeno 13. november 2012 22.14 | Posodobljeno 13. november 2012 22.28 | Piše: S. J.

Predsedniki in predsednica parlamentarnih strank so spregovorili o izginulih podpisih, referendumu in predsedniških volitvah.

Predsednica NSi v primeru predčasnih volitev na drugi strani ne vidi voditeljev, ki bi bili Slovenijo zmožni voditi bolje.

LJUBLJANA – »Najprej bomo razmislili o obeh pozivih, tako o razrešitvi Gorenaka kot Viranta. Pojutrišnjem se bomo odločili, kako naprej,« je o tem, kako daleč je predlog za interpelacijo, povedal prvak PS Zoran Janković.

Je pa Zvonko Černač zanikal, da naj bi v SDS k odstopu pozvali predsednika državnega zbora (DZ) Gregorja Viranta: »Kar se je dogajalo z enimi in drugimi podpisi, ni dopustno, treba je raziskati stvari.«

Če bi vi znali šteti, tega ne bi bilo.

Virant je ob tem dodal, da že potekajo štiri preiskave, in poudaril, da referendum o slabi banki bo, če sindikatu uspe zbrati 40.000 podpisov. Predsednica NSi je pripomnila, da bi moral odgovornost za izginule podpise prevzeti tisti, ki za proceduro odgovarja, torej sekretarka DZ oziroma odgovorni na ministrstvu. »Na vsaki blagajni piše Denar preštejete takoj, kasnejših reklamacij ne upoštevamo, tudi podpise bi morali prešteti takoj,« je o postopku štetja podpisov povedala Ljudmila Novak.

Ob štetje se je obregnil tudi Janković, ki je Virantu povedal: »Če bi vi znali šteti, tega ne bi bilo.«

Pahor se je vrnil v igro in Türk nima šans.

Glas za Pahorja je glas za Janšo?

Prisotni v studiu nacionalne televizije pa se niso mogli izogniti niti analizi predsedniških volitev. Voditeljico Tanjo Gobec je zanimalo, kaj se je spremenilo od takrat, ko je Igor Lukšič izjavil, da je glas za Boruta Pahorja glas za Janeza Janšo. »Veliko, jaz sem postal predsednik stranke. Kar sem rekel, je veljalo za strankarske volitve,« se je glasil odgovor predsednika SD. Ob tem je dodal, da o zmagi Pahorja na predsedniških volitvah sploh ne dvomi: »Pahor se je vrnil v igro in Türk nima šans.« Z njim se je strinjal tudi Virant: »Pahor bo ljudski predsednik, nikomur ne bo nič dolžan. Vesel sem, da bomo imeli takšnega predsednika.« 

Janković, podpornik Türka, pa je bil jedrnat: »Danilo Türk je najboljši kandidat in – presenečeni boste.«

Deli s prijatelji