OBRESTI

Denar čaka, Loterija pa služi

Objavljeno 17. januar 2014 11.07 | Posodobljeno 17. januar 2014 10.51 | Piše: A. L.

Dlje ko denar ni prevzet, več ima od tega Loterija Slovenije.

Katera bo dobitna kombinacija?

LJUBLJANA – Dobitnik jackpota, vrednega 21.047.334,80 evra, dobitka še ni prevzel. A do izteka roka, ko lahko prevzeme glavni dobitek, ima še kar nekaj časa. Žrebanje je bilo namreč 6. decembra lani, rok za izplačilo pa se izteče 90 dni od takrat. Torej v začetku marca.

Komu gredo obresti?

Loterija Slovenije za vsa denarna sredstva pri bankah prejema s pogodbo določene obresti, katerih višina je odvisna predvsem od časa vezave sredstev. Prejete obresti predstavljajo finančni prihodek družbe. V primeru, da dobitnik jackpota v zakonskem roku ne bo prevzel, gredo sredstva skladno s pravili igre eurojackpot, ki veljajo za vseh 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav, v rezervni sklad igre in s tem v igro samo. Koliko znašajo obresti, niso zapisali, ob predpostavki, da 

– so obresti na celotno vsoto 2,5-odstotne, to pomeni, da Loterija Slovenije za vsak mesec, ko so sredstva na računu, dobi 43.750 evrov.
–  so obresti na celotno vsoto 2-odstotne, to pomeni, da Loterija Slovenije za vsak mesec, ko so sredstva na računu, dobi 35.000 evrov;
–  so obresti na celotno vsoto 1-odstotne, to pomeni, da Loterija Slovenije za vsak mesec, ko so sredstva na računu, dobi 17.500 evrov.

Ni se še zgodilo, da večji dobitek ne bi bil prevzet

»Lahko pa omenim, da se v celotni zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji še ni zgodilo, da bi kakšen večji dobitek ostal neizplačan – zato verjamemo, da bo tudi ta rekordni dobitek prevzet,« je v odgovorih zapisala svetovalka uprave za odnose z javnostjo Mateja Slamnik Kos.

Deli s prijatelji