POGODBE

Deložacija: Janković brez pogodbe v stanovanju?

Objavljeno 11. marec 2015 17.50 | Posodobljeno 11. marec 2015 17.50 | Piše: T. L.

Če se Hypu in uporabniku stanovanja ne bo uspelo dogovoriti o najemu, bo moral Janković stanovanje zapustiti.

Damijan Janković.

LJUBLJANA – Bo potem, ko je ostal brez avta, Damijan Janković moral zapustiti še stanovanje v sloviti trnovski zgradbi Močerad? Tam naj bi po poročanju Financ zdaj bival brez veljavne pogodbe. Hypo Leasing oziroma njegov neposredni pravni naslednik Heta Asset Resolution je namreč 12. januarja odstopil od lizinške pogodbe za stanovanje v Trnovem, v katerem naj bi prebival direktor KLM naložb in Electe Janković. To pa razkriva poročilo Baze Dante, ki je sicer v stečaju.  

Damijan Janković je sicer na naslovu omenjenega stanovanja v poslovnem registru Ajpes naveden kot zastopnik Electe, na vprašanja, ki se tičejo njegovega stanovanja, pa ne želi odgovarjati. V Heti uradnih informacij ne dajejo, je pa bila po neuradnih informacijah Financ Jankoviću (ta naj bi v stanovanju prebival brez veljavne pogodbe) ponujena možnost ureditve najemnega razmerja. Menda na ponudbo Hete (še) ne želi pristati.

Če se Hypu in uporabniku stanovanja ne bo uspelo dogovoriti o najemu, bo moral Janković stanovanje zapustiti. Če na to ne bo pristal sporazumno, bi v najslabšem primeru Heta lahko sprožila deložacijo. »S kom se pogovarjam in kaj se pogovarjam, je povsem moja stvar. Kar se mojega bivališča tiče, ne dajem izjav,« je bil kratek Janković.

Med upniki Baze Dante je tudi Heta, ki je v imenu Hypo Leasinga prijavila za 1,1 milijona evrov terjatev, pri katerih je solidarnostni porok šef Electe Janković. Gre lahko v osebni stečaj? »V tem trenutku ne morem trditi, da osebnega stečaja ne bo. Vendar obstajajo še druga zavarovanja lizinga z nepremičninami, ki jih Hypo leasing še prodaja,« je minuli teden na vprašanje o možnosti osebnega stečaja za Finance povedal Janković. 

Deli s prijatelji