NAŠA DUŠA IN SRCE

Delovo priznanje leta gre gasilcem

Objavljeno 05. januar 2015 13.40 | Posodobljeno 05. januar 2015 14.17 | Piše: E. N.

Naša največja prostovoljska organizacija Gasilska zveza Slovenije je prejela laskavi naziv Delove osebnosti leta. Organizacija, ki združuje več kot 1300 prostovoljnih gasilskih društev s kar 158.000 člani, je glasovalce prepričala z nesebičnostjo in pogumom, ki nam je segel v srce.

Fotografija je simbolična

O končni izbiri osebnosti leta so z glasovanjem na spletu in z javnomnenjsko raziskavo odločali bralci našega sestrskega časnika Delo. Gasilsko zvezo Slovenije so izbrali med 10 predlaganimi nominiranci, ki so najbolj zaznamovali preteklo leto. To so po mnenju uredništva ljudje, ki so s svojimi dejanji spremenili naša življenja in navduševali z osebnostnim zgledom.

Gasilska zveza Slovenije se je na prvo mesto uvrstila z 31,7 odstotka glasov, drugouvrščeni Matjaž Bunc je prejel 19 odstotkov, 15,7 odstotka glasov pa so glasovalci namenili Tini Maze. Delo je izbor za Delovo osebnost leta organiziralo že 16. zapored.

image
Utrinek s podelitve. Foto: Leon Vidic, Delo

Gasilci dokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj

Odgovorna urednica Dela Mateja Babič Stermecki je na slovesnosti povedala: »Čeprav bi si vsak izmed nominirancev zaslužil naziv Delove osebnosti leta, smo v uredništvu Dela veseli, ker so naši bralci izbrali prostovoljne gasilce, saj so spričo vseh nesreč, ki so Slovenijo pretresle v lanskem letu, nemara prav oni najbolj poosebljali tiste vrednote, ki jih želimo spodbujati tudi v Delu kot družbeno odgovornem mediju: solidarnost in nesebično pomoč ljudem ter predanost svojemu delu. Prav prostovoljni gasilci so v lanskem letu ničkolikokrat dokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj, da ohranjamo srce na pravem mestu in da človečnosti še nismo podredili nesprejemljivim ravnanjem, s katerimi se prepogosto tepta človekovo dostojanstvo. In v uredništvu Dela smo ponosni tudi na naše bralce, ki so prepoznali te vrednote in prav gasilcem podelili laskavi naziv Delova osebnost leta 2014.«

Poleg Gasilske zveze Slovenije, Tine Maze in Matjaža Bunca so bili nominirani še Andrej Božič, Miha Kos, Ahmed Pašić, Mitja Rotovnik, Ivan Šprajc, Helena Žigon in CodeCatz.

image
Foto: Leon Vidic, Delo

Deli s prijatelji