VOX POPULI

Delo vlade ocenjujejo kot neuspešno, SDS vodi

Objavljeno 21. december 2014 21.21 | Posodobljeno 21. december 2014 21.21 | Piše: STA, S. U.

Na prvo mesto lestvice priljubljenosti politikov se je v tokratni anketi uvrstila evropska komisarka Violeta Bulc.

Namesto pričakovane odškodnine jih zdaj čaka plačilo stroškov.

LJUBLJANA – Delo vlade kot neuspešno ocenjuje 69,1 odstotka sodelujočih v javnomnenjski raziskavi Vox populi, ki jo za Pop TV in časnik Dnevnik opravlja agencija Ninamedia. Izidi ankete kažejo tudi, da bi na volitvah zmagala SDS z 18 odstotki podpore, drugouvrščena SMC pa bi dobila 14,2 odstotka glasov.

Delo vlade kot uspešno ocenjuje 24,1 odstotka vprašanih, 6,9 odstotka pa jih je bilo pri tem vprašanju neopredeljenih.

Na volitvah bi glede na odgovore anketirancev največ podpore dobila stranka SDS, sledila pa bi SMC. Stranka SD bi se s 7,5 odstotka uvrstila na tretje mesto, sledili pa bi Desus s 6,4 odstotka, NSi s 6,3 odstotka ter ZL s 5,9 odstotka. SLS bi podprlo 1,7 odstotka anketiranih, ZaAB pa 1,5 odstotka.

Na prvo mesto lestvice priljubljenosti politikov se je v tokratni anketi uvrstila evropska komisarka Violeta Bulc, ki je prehitela predsednika republike Boruta Pahorja. Na tretjem mestu je evropska poslanka Tanja Fajon, sledijo pa predsedujoči SD Dejan Židan, nekdanji evropski komisar Janez Potočnik, premier Miro Cerar, zunanji minister Karl Erjavec, poslanka ZL Violeta Tomič, predsednica NSi Ljudmila Novak in evropski poslanec Lojze Peterle.

Anketo je Ninamedia opravila na vzorcu 700 oseb.

Deli s prijatelji