NOV LASTNIK

Delo prodalo skoraj 80 odstotkov Večera

Objavljeno 26. februar 2013 18.02 | Posodobljeno 26. februar 2013 18.02 | Piše: T. L., STA

Pogodba naj bi bila sklenjena s podjetjem Medici iz Hamburga.

Aktiv novinarjev Večera po predstavitvi družbe 3Lan izraža še večjo zaskrbljenost kot prejšnji teden, ko je izvedel za sklenitev pogodbe

MARIBOR, LJUBLJANA – Družba Delo, ki je hčerinska družba Pivovarne Laško, je danes prodala 79,24-odstotni delež Večera. Pogodba s kupcem, ki ga v pivovarni ne razkrivajo, je sklenjena pod odložnimi pogoji, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Pivovarne Laško. Neuradno naj bi bil kupec podjetje Medici iz Hamburga.

Prodali skoraj 80 odstotkov Večera

»Pivovarna Laško obvešča javnost in delničarje, da je njena hčerinska družba Delo danes z investitorjem podpisala pogodbo o prodaji 202.788 navadnih imenskih kosovnih delnic družbe Večer, kar predstavlja 79,24-odstotni delež,« so zapisali v pivovarni.

Kot na svoji spletni strani poroča časnik Večer, sta se v zadnjem času za nakup Večera zanimala dva interesenta, pogodba pa naj bi bila sklenjena s podjetjem Medici iz Hamburga.

Sklenitev pogodbe pomeni izvršitev odločbe Urada za varstvo konkurence s septembra 2009, ki je družbi Delo naložila, da proda vsaj 75-odstotni delež v družbi Večer zaradi ugotovljene presežne tržne koncentracije.

Novinarji Večera s premalo informacijami

Odzvali so se tudi v aktivu novinarjev Večera in v izjavi sporočili, da težko konkretno komentirajo napovedano prodajo Večera, saj razpolagajo s premalo informacijami o prodaji. »Upamo, da gre za strateškega kupca z jasno vizijo medija, ki namerava družbo krepiti, razvijati njene proizvode ter vlagati v perspektiven in delaven kader. Sicer pa ne o kupcu ne o tem, da je prodaja Večera blizu, nismo bili obveščeni. Upamo, da se bo kupec kmalu predstavil in razgrnil svoje načrte o razvoju medijskega podjetja. Novinarji Večera se bomo v vsakem primeru in ne glede na potencialnega novega lastnika še naprej trudili ustvarjati proizvod, ki bo v ponos tako bralcem kot ustvarjalcem.«

Deli s prijatelji