MEDIJI

Delo prodalo časnik Večer

Objavljeno 11. julij 2014 12.08 | Posodobljeno 11. julij 2014 12.08 | Piše: E. N.

Družba Delo, d. d., ki med drugim izdaja tudi najbolj bran časnik pri nas, Slovenske novice, je sklenila prodajno pogodbo za prodajo delnic v družbi Večer.

V pravkar zaključenem postopku prodaje je družba Delo sklenila prodajno pogodbo za prodajo časnika Večer družbi Dober Večer. 

Družbo Dober Večer sta ustanovila nekdanji direktor korporativnega komuniciranja v agenciji Pristop Uroš Hakl in nekdanji direktor družbe T-2 Sašo Todorovič

Delo bo tako, če bo prodajno pogodbo potrdila tudi Javna agencija RS za varstvo konkurence, izpolnilo obveznosti iz odločbe o koncentraciji, ki jo je izdal takratni Urad za varstvo konkurence (UVK). Delo si je ves čas od prejema odločbe prizadevalo za prodajo deleža v družbi Večer in iskalo potencialne kupce, da bi čim prej izpolnilo zaveze po odločbi takratnega UVK.

V obdobju od izdaje odločbe je bila že dvakrat sklenjena pogodba o odsvojitvi delnic Večera, vendar do zaključka transakcije ni prišlo. S sklenitvijo prodajne pogodbe postopek še ni zaključen, saj mora s pogodbo o prodaji delnic Večera soglašati Javna agencija RS za varstvo konkurence. Predhodno soglasje ministrstva za kulturo je kupec že pridobil.

Znesek kupnine ni bil javno razkrit, neuradno pa se giblje okoli milijona evrov. 

Deli s prijatelji