DOLGOVI

Delo: Imperij Bojana Petana se maje

Objavljeno 10. januar 2015 15.18 | Posodobljeno 10. januar 2015 15.18 | Piše: A. L.

Če dogovora ne bo, gre DZS v skrajnem primeru lahko v stečaj, pišejo.

Bojan Petan je okoli DZS zgradil pravi imperij.

LJUBLJANA – Največja slovenska banka NLB naj bi Bojanu Petanu napovedala izvršbo, poroča današnje Delo. Njena terjatev iz garancije, ki jo je dal DZS zagrebškemu podjetju Digitel (Petan je bil tam prokurist), je vredna več kot dva milijona evrov. Če dogovora ne bo, gre DZS v skrajnem primeru lahko v stečaj, še pišejo pri omenjenem mediju.

Zadolženi imperij DZS Bojana Petana naj bi dolgove do bank upnic poravnal v prvem koraku s prodajo Marine Portorož, za katero naj bi po neuradnih podatkih zavezujoče ponudbe že prejeli. Sebastjan Selan, prvi mož Term Čatež (45-odstotni lastnik je DZS), ki so lastnik Marine, tega ni želel komentirati.

Prodaja je eden od glavnih pogojev za uresničitev sporazuma o finančnem prestrukturiranju DZS in bank upnic ter slabe banke, ki pa ga, tako menijo viri iz krogov blizu Petana, resno maje zahteva NLB za poplačilo terjatve v višini nekaj več kot dva milijona evrov.

Kaj pravi Petan?

»Dogovori o ureditvi te obveznosti potekajo med DZS, NLB in drugimi podpisniki sporazuma. Prepričani smo, da bomo skupaj našli način za ureditev te obveznosti, ki bo sprejemljiv za vse udeležene,« je povedal za Delo.

Deli s prijatelji