SKUPŠČINA

Delničarji Triglava izglasovali višje dividende

Objavljeno 12. junij 2012 19.34 | Posodobljeno 12. junij 2012 19.34 | Piše: Mi. S., STA

Delničarji Zavarovalnice Triglav so na današnji skupščini v Ljubljani izglasovali višje dividende, kot jih je predlagala uprava.

LJUBLJANA – Dividende bodo tako znašale 0,70 evra bruto na delnico. Četudi se je špekuliralo, da bodo delničarji danes zamenjali vse člane nadzornega sveta, se to ni zgodilo.

Kot je na novinarski konferenci po skupščini spomnil prvi mož Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, je uprava Zavarovalnice predlagala dividende v višini 0,55 evra na delnico, a so delničarji izglasovali predlog Slovenske odškodninske družbe (Sod) v višini 0,70 evra na delnico.

Pred skupščino in med njo je v javnost pricurljalo več neuradnih podatkov, da bodo delničarji zamenjali celoten nadzorni svet Zavarovalnice, a se nato to ni zgodilo.

Po Rakovčevih besedah so delničarji danes z mesta nadzornika tako zgolj odpoklicali Uroša Slavinca in Antona Ribnikarja ter na na njuni mesti imenovali Jovana Lukovca in Gregorja Kastelica. Za nadomestnega člana nadzornega sveta je bil potrjen Adolf Zupan.

Deli s prijatelji