SKUPŠČINA

Delničarjem Pivovarne Union dividenda v višini pet evrov na delnico

Objavljeno 27. avgust 2014 17.37 | Posodobljeno 27. avgust 2014 17.37 | Piše: E. N.

Goran Brankovič je novi član nadzornega sveta.

LJUBLJANA – Skupščina Pivovarne Union je danes sprejela sklep o izplačilu dividende delničarjem v višini pet evrov na delnico. Za novega člana nadzornega sveta je izvolila Gorana Brankoviča. Upravi in nadzornemu svetu je za lani podelila razrešnico.

Delničarji Pivovarne Union so se najprej seznanili z revidiranim letnim poročilom skupine Union in družbe Pivovarna Union za lansko leto ter s poročili nadzornikov o preveritvi letnega poročila in preveritvi poročila poslovodstva o odnosih s povezanimi družbami, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Ob tem so odločili, da se bilančni dobiček družbe, ki je na zadnji dan lanskega leta znašal 2,3 milijona evrov, porabi za izplačilo dividende delničarjem v višini pet evrov na delnico. Dividende bodo izplačane do 30. septembra.

Skupščina se je seznanila tudi s prejemki članov uprave in nadzornega sveta v letu 2013, tako upravi kot nadzornikom pa je za lansko leto podelila razrešnico.

Potem ko je Bojan Cizelj julija podal odstopno izjavo z mesta člana nadzornega sveta družbe, so delničarji danes za novega nadzornika imenovali Gorana Brankoviča. Brankovič, znan predvsem kot nekdanji generalni direktor Slovenskih železnic, je mandat nastopil z današnjim dnem, iztekel pa se mu bo 22. junija 2015.

Za revizorja za letošnje leto je skupščina imenovala revizijsko družbo Ernst & Young.

Deli s prijatelji